blagotvorni probiotici

Što je to bifidus i kako djeluje na našu kožu?

Probiotici su živi organizmi dugo proučavani zbog svojeg blagotvornog učinka na zdravlje, posebno na intestinalnu mikrofloru, a bifidus je probiotički sastojak dobiven fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum.

Stručnjaci iz laboratorija Vichy su iskoristili taj neživi probiotički sastojak i predstavili inovaciju Vichy Slow Âge, dnevnu njegu koja, zahvaljujući bifidusu, kožu čini manje osjetljivom na štetne utjecaje iz okoline. Blagotvorni učinci bifidusa na kožu su brojni i dokazani su kliničkim ispitivanjima provedenim na osjetljivoj koži.

Bifidobacterium Longum djeluje tako da jača strukturu kože te čini hidrolipidni film, sloj masnoća i vode koji prekriva epidermis i djeluje kao dodatna zaštitna barijera, otpornijim na štetne utjecaje. Također, bifidus smanjuje osjetljivost kože (nakon 57 dana korištenja Vichy Slow Âge primjećuje se smanjenje osjetljivosti kože za 60%). I konačno, blagotvorno djeluje na isušivanje kože - bifidus može pomoći u borbi protiv učinaka hladnog vremena i klimatizacije i tako odgoditi pojavu znakova starenja uslijed isušivanja kože.

Više o "sporom starenju" čitajte u specijalu "Vichy Slow Age"!

Linker
22. travanj 2024 20:45