Alexia Leroy
 / Bliss
POGLED U OGLEDALO

Stručnjakinja koja zna tajnu mladolikog izgleda: 'Francuskinje imaju razvijenu svijest o prevenciji starenja'

Naša beauty kolumnistica Jasminka Herceg razgovarala je s priznatom francuskom stručnjakinjom za njegu lica Alexijom Lerov koja joj je otkrila sve o novim trendovima u njezin lica, kako se njeguju Francuskinje, u kojem dijelu svijeta žene najviše ulažu u izgled, ali i kakve beauty novitete možemo očekivati u idućoj godini

Posjetiti Pariz je uvijek dobra ideja. Ponekad, još je bolja ideja Pariz ugostiti u Zagrebu. Posebice kada je povod predstavljanje novog beauty gadgeta koji će nam biti dostupan u vlastitoj kupaonici, u pauzi za kavu, u avionu ili na izletu, te odvodi male beauty rituale na potpuno novi nivo. Sa velikim zadovoljstvom ugostila sam priznatu stučnjakinju u njezi kože i internacionalnu Carita edukatoricu Alexiu Leroy i uvjerila se kako su nam Francuskinje s razlogom uzor kada je u pitanju ljepota.

Hrvatice vole slijediti trendove Francuskinja kada su u pitanju moda i ljepota. Koji su najpopularniji tretmani u Francuskoj trenutno?

Definitivno hidratacija i anti age tretmani. Francuskinje imaju razvijenu svijest o prevenciji starenja i ulažu puno u njegu jer znaju da imamo samo jednu kožu i da je njeno zdravlje ključ do njenog dobrog izgleda. Hidratacija je prvi korak na putu do mladolikog izgleda. Kako sve više tražimo način da usporimo proces starenja i reduciramo postojeće nedostatke, poput slabog tonusa kože, bora i finih linija i manjak sjaja, sve je veća potražnja za moćne i progresivne anti age tretmane. Najpopularniji Carita tretmani su upravo anti age u kombinaciji sa sofisticiranom Cinetic Lift Expert tehnologijom jer nude personalizirani pristup, targetirano djelovanje i odmah vidljiv rezultat, što je prva želja svake klijentice!

Bliss
Alexia Leroy i Jasminka Herceg

Koliki postotak žena se odlučuje na estetsku kirurgiju i zahvate poput botoksa ili hijaluronskih filera?

Nekada su bili popularni kirurški zahvati, no estetika se jako promijenila i napredovala zadnjih godina, pa danas ukoliko se i odlučite na estetsku korekciju, nije čudno ukoliko ste jako izbirljivi i želite zahvat koji se gotovo i neće primijetiti. Danas žene žele mimično lice, mlad izgled kože, svježinu i vitalnost. Francuskinje su svjesne da je najbolji recept sofisticiranog izgleda podržavati obnovu kože poštivajući njezine metaboličke procese. Koža je živa i agresivan pristup daje kontaefekt.

U Aziji, posebice u Japanu, Koreji i Tajvanu žene koriste jako puno proizvoda za kućnu njegu, uz profesionalne tretmane. Njima je normalno imati posebne proizvode za čišćenje lica ujutro i navečer

Prije Zagreba, bili ste u Indiji. Kakvi su tamo beauty trendovi i navike žena kada su u pitanju profesionalni tretmani ?

Da, Indija je beauty tržište koje je u velikom porastu. Žene tamo najviše traže tretmane za posvjetljivanje kože i ujednačavanje tena, te brze i dugotrajne rezultate. Ipak, ono što je jako potrebno u Indiji, jest edukacija klijentica. Još uvijek su sklone agresivnom pristupu tretiranja , a spadaju u populaciju s jako zanimljivim tipom kože. Iako imaju hiperpigmentiranu i tamnu kožu, ona je istovremeno jako osjetljiva pa je zato njega za njih priličan izazov.Razlog zašto su francuski brandovi osvojili svijet kada su u pitanju profesionalni tretmani jest što istovremeno nude efikasnost i relaksaciju, a to je nešto što želi svaka žena bez obzira na kojem se kontinentu nalazila.

Proputovali ste gotovo cijeli svijet. U kojem dijelu svijeta žene najviše ulažu u izgleda kože i ljepotu uopće?

Po mom mišljenju, sofisticiranu njegu imaju dva kontinenta na svijetu; Azija i Europa. U Aziji, posebice u Japanu, Koreji i Tajvanu žene koriste jako puno proizvoda za kućnu njegu, uz profesionalne tretmane. Njima je normalno imati posebne proizvode za čišćenje lica ujutro i navečer, aktivatore seruma, serume i kreme, te SPF zaštitu i tek nakon toga make up. Osim proizvoda, svatko posjeduje barem jedan beauty gadget kako bi pospješili apsorpciju proizvoda dok nisu na profesionalnom tretmanu. Upravo taj trend sve više preuzima i Europa. Zato mi je posebno drago da smo razvili My C.L.E., budući da smo bili pioniri u beauty tehnologiji, još 1960. godine. Europa je poznata po ženama koje puno investiraju u serume, njegu za područje oko očiju i kreme, ali i u profesionalne tretmane.

Bliss
Alexia Leroy i Jasminka Herceg isprobale su Carita My CLE uređaj za kućnu njegu

U Zagreb ste stigli kako bi na Hrvatsko tržište lansirali Carita My CLE uređaj za kućnu njegu. Što on ima, a da drugi beauty gadgeti nemaju?

Kombinaciju najboljih elemenata koje današnja industrija ljepote nudi. My CLE smo napravili po uzoru na našu najuspješniju profesionalnu tehnologijsku inačicu Cinetic Lift Expert aparat. Kućna verzija ovog moćnog uređaja kombinira dvije energije za 4 rezultata i tretiranje 4 različite problematike s kojima se sureće svaka žena. Mikro struja brinuti će se za stimulaciju facijalne muskulature i tonusa kože, osiguravajući lifting efekt i čvrstoću kože, regenerirajući kožu na staničnom nivou u najdubljim slojevima iste. Dobro poznata LED tehnologija, daje ovoj uređaju mogućnost presonalizacije, pa ćete tako koristiti crveno svjetlo za anti age efekt i učvršćivanje, plavo svjetlo za pročišćavanje kože i regulaciju sebuma, zeleno svjetlo za ujenačavanje tena i borbu protiv hiperpigmentacija ili kombinaciju sva tri svjetla za sjaj i odmoran izgled kože.

Kakve novitete možemo očekivati u idućoj godini?

Tržište traži sve više personaliziranih proizvoda sa targetiranim djelovanjem. Šapnuti ću vam da nećete ostati ravnodušni. Stižu nam boosteri, super serumi koji će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih klijenata. Moći će se aplicirati i lokalno i na cijelo lice ovisno o potrebama, a neće zahtijevati promjenu dnevne beatuy rutine, već će biti njezina nadopuna. Ovi proizvodi biti će snažni koncentrati aktivnih sastojaka koji će djelovati na staničnu obnovu. Više od ovoga ne smijem otkrivati, ali bit ćeš svakako prva koja će saznati kada dođe vrijeme!

Ostale kolumne Jasminke Herceg pročitajte OVDJE

Linker
25. travanj 2024 14:32