Profimedia, AKM-GSI
Manekenka s oblinama

Ashley Graham zamolila magazin: 'Nemojte mi retuširati celulit!'

Prije dvije godine nije mogla pronaći dizajnera koji bi ju odjenuo za Met Galu, a danas je jedna od najtraženijih manekenki te je prvi plus-size model koji je krasio naslovnice magazina Sports Illustrated i Vogue.

29-godišnja Ashley Graham osvanula je na naslovnici modnog izdanja New York Magazinea pozirajući u vintage leopard kaputu talijanske modne kuće Dolce & Gabbana. Dizajneri Stefano Gabbana i Domenico Dolce s radošću su posudili odjeću svoje modne marke za snimanje editorijala s manekenkom koja nosi konfekcijski broj 44, ali ne dijele svi dizajneri njihovo mišljenje.

A post shared by New York Magazine (@nymag) on

Naime, iako je 2015. već bila planetarno popularna, manekenka nije mogla pronaći haljinu za Met Galu. A problemi ju još uvijek prate - prije nekoliko mjeseci angažirana je za snimanje modnog editorijala u britanskom izdanju Voguea. Kad je magazin izašao, u uvodniku urednice Alexandre Shulman, stajala je zahvala američkom brendu Coach koji je pristao posuditi odjeću za snimanje, jer je prije njihova pristanka primila nekoliko odbijenica od svjetski poznatih dizajnera.

New York, NY  - The 2017 Costume Institute Benefit Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between held at the Metropolitan Museum of Art in NYC.

Pictured: Ashley Graham

Backgrid USA 1 MAY 2017, Image: 330944070, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Ashley Graham na Met Gali

Amerikanka je ambasadorica različitosti u modnom svijetu te je otkrila kako nikako ne voli termin plus-size jer se time radi razlika između "normalnih" i "plus" modela. "Plus što? Nekad su mi govorili da nisam dovoljno dobra jer sam plus-size. Neću tražiti da se riječ izbaci iz rječnika, ali više mi se sviđa riječ putena." Smeta joj i pretjerano korištenje Photoshopa te retuširanje njezinih oblina, pa kad je krajem prošle godine izašao editorijal u kanadskom Elle-u, u kojem su joj stanjili bedra i izbrisali celulit, na Instagramu je - s 4.7 milijuna obožavatelja - podijelila neretuširane fotografije. Kako bi se pobrinula da se to opet ne dogodi te da ponovno ne razočara svoje fanove, na snimanju za New York Magazine dala je jasne upute: "Nemojte mi retuširati celulit. Zadržite ga ako možete. Smijete ga čak i povećati!" pokazivajući na ekranu vidljive nejednakosti na bedrima. "Stvari stoje ovako: utirem put novoj generaciji djevojka, one se s ovim svim neće morati baviti. Mislim, barem se nadam da će biti tako." izjavila je manekenka.

A post shared by New York Magazine (@nymag) on

A post shared by New York Magazine (@nymag) on

A post shared by New York Magazine (@nymag) on

Linker
19. travanj 2024 18:59