OSUNČAJ SVOJU KOŽU

Gloria.hr i Biobaza istražili su: Kako se Hrvatice sunčaju?

Ususret ljetnim mjesecima raduje nas odlazak na more. Naše tijelo željno je sunčevih zraka i topline, a preplanuli ten ono je što većinu žena raduje. Odjeća nam ljepše pristaje, lice nam poprima zdrav i svjež izgled i općenito se osjećamo bolje. Posljednjih godina više no ikad stručnjaci nas upozoravaju na štetnost pretjeranog izlaganja sunčevih zrakama, no i na sve dobrobiti koje nam donosi odgovorno sunčanje te općenito priprema kože za uzavrele temperature. Stoga smo, u suradnji s Biobazom proveli istraživanje na uzorku od 500 žena koje su odgovarale na pitanja o navikama prilikom sunčanja.

Rezultati ankete donijeli su zanimljiv podatak o tome da gotovo polovica, čak 48% naših ispitanica, pripada tipu žene koje imaju svijetlu kožu osjetljivu na sunce i sklonu opeklinama. Takav tip kože vrlo blago tamni uslijed sunčanja. Srećom, u posljednje vrijeme na tržištu su se pojavili proizvodi koji na prirodan način pomažu vašoj koži da lako i brzo poprimi željenu preplanulost. BIOBAZA SUN pekmez omogućit će vam da u kratkom vremenu postignete preplanulu boju, ne izlažući se suncu dulje no što je potrebno i zdravo, i svakako, izbjegavajući doba dana u kojemu su sunčeve zrake najopasnije.

Pozitivno je spomenuti da su rezultati naše ankete pokazali kako Hrvatice imaju svijest o odgovornom sunčanju, pa je čak 45% ispitanica odgovorilo kako u suncu uživaju tek poslijepodne, nakon 16 sati.

Anketom dobiveni podaci govore i tome kako većina žena, njih 72% sunča cijelo tijelo. Ipak, poprimanje jednake boje na svim dijelovima tijela ponekad je teško postići. Pekmez za brzo tamnjenje i preplanulu put i u tome će vam pomoći, on će kao rezultat imati lijepu i ujednačenu boju na cijelom vašem tijelu.

Hrvatice su, kako pokazuju rezultati naše ankete, već dobro upoznate sa spomenutim proizvodima. Čak 52% njih ljeti koristi sredstva za brzo tamnjenje.

Kako bi koža bila blistava i zdrava, nužno ju je hidratizirati nakon dana provedenog na plaži. To možete postići hranjivim losionima, poput primjerice SOS JOGURTA ZA TIJELO POSLIJE SUNČANJA.

Ponekad smo sklone zanemariti naše tijelo. Njegujemo ga naknadno, nenamjerno zaboravljajući na radnje koje nam unaprijed osiguravaju ljepotu i zdravlje. Kožu možemo na vrijeme pripremiti za sunčanje, a pokazalo se kako 45% naših ispitanica to čini njegujući ju prirodnim uljima. Njih 29% ususret ljetnim mjesecima konzumira razne dodatke prehrani u vidu kapsula i ostalih vitaminskih preparata.

Hrvatice imaju svijest o odgovornom i zdravom sunčanju. Iako u suncu uživaju, vole preplanuli ten te koriste sredstva za tamnjenje, tek zanemarivih 3% žena odgovorilo je kako nikad ne koriste kreme sa zaštitnim faktorom.

Linker
23. travanj 2024 19:29