Žensko zdravlje

Glumica Sofia Vergara poručila ženama diljem svijeta: 'Morate to učiniti'

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a holivudska zvijezda pokazala je kako redovito odlazi na preglede te je svojom objavom na Instagramu na isto podsjetila žene diljem svijeta.

Bez obzira na užurban raspored ovih dana - nedavno je pokrenula vlastiti brend "nevidljivog" donjeg rublja EBY - glumica Sofia Vergara (45) ne zanemaruje svoje zdravlje. Kolumbijka se pohvalila fotografijom s mamografije kojoj se prije nekoliko dana podvrgnula u losanđeleškoj klinici. Time je čak 13 milijuna pratitelja na društvenoj mreži Instagram podsjetila na važnost godišnjih pregleda dojki kojima se omogućuje rano otkrivanje raka i ohrabrila brojne žene da ugovore svoj termin kod liječnika. Ženama između 45 i 54 godine preproruča se pregled jednom godišnje, a s redovitim posjetama glumica je počela i koju godinu ranije. Prošle se godine zvijezda serije "Moderna obitelj" također pohvalila fanovima fotografijom s mamografije, dok je ovog puta s osmijehom od uha do uha, u kućnom ogrtaču pozirala ispred aparata, a ispod objave stajao je tekst "Morate to učiniti".

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Glumica je 2011. godine otkrila kako joj je s 28 godina, kada je njezin sin Manolo Gonzalez-Ripoll Vergara (25) imao samo 8 godina, dijagnosticiran tumor štitnjače. "Bila sam jako mlada i kad su mi to rekli pitala sam se o čemu oni to pričaju. Odmah pomisliš na smrt. Samo na to pomisliš kad čuješ takvu vijest. Tako da je bilo prilično zastrašujuće" otkrila je 45-godišnjakinja o vremenu kad se borila s bolešću. Nakon operacije kojom joj je uklonjena štitnjača te dugotrajne terapije, glumica se u potpunosti oporavila, a briga o zdravlju od tada joj se nalazi na vrhu liste prioriteta.

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Linker
16. travanj 2024 17:40