Profimedia, Alamy
Sjajna i zdrava koža

Kako očuvati brončani ten poslije ljeta?

Za brončanu put mnoge trpe višesatno "prženje na suncu", od kojeg se dermatolozima diže kosa na glavi, a još veće muke počinju kad poslije povratka s godišnjeg odmora preplanula put počne ubrzano blijediti.
Hidratizacija kože

To je prvi (i najbitniji) korak u njezi kože poslije dugotrajnog izlaganja suncu na ljetovanju. Hidratantne kreme za tijelo nikad dosta – mažite ju u što većim količinama i što češće kako se koža, ni u jednom trenutku ne bi osušila, jer kad se jednom počne guliti, više nema spasa.

Hidratantni losion sa shea maslacem L'Occitane

Ne tuširajte se u vrućoj vodi

Ljeti većina ionako zazire od vrućih kupki i bira se tuširati u ledenoj vodi u potrazi za osvježenjem, a to je i puno bolja opcija za kožu. Vruća voda dodatno isušuje kožu, a ako ne možete bez "vrućeg tuša", pokušajte barem koristiti hidratantne gelove ili ulja za tuširanje.

In-shower regenerator za tijelo Nivea

Koristite lagane pilinge za tijelo

Potreba za eksfolijacijom kože veća je nego ikad jer mrtve stanice kožu čine manje sjajnom pa se trebaju otkloniti blagim pilingom. Preporučuju se proizvodi na šećernoj bazi čije su čestice sitnije pa se nježnim pilingom neće otkloniti i tamna put. Idealno vrijeme za napraviti piling je prije prvog izlaganja suncu, a ako se tada nije našao u vašoj beauty rutini, napravite ga po povratku s ljetovanja. Izbjegavati treba proizvode s glikolnom i salicilnom kiselinom jer od njih blijedi brončana put, a možete isprobati i suhi piling uz pomoć četke od prirodnih dlaka.

Piling za tijelo sa smeđim šećerom i shea maslacem Afrodita

"Pojačajte" brončanu put

Kad imate "dobru bazu" i umjetan ten izgledat će bolje. Možete se prepustiti u ruke profesionalaca te pomoć potražiti u kozmetičkim salonima koji nude tretman spray-tan ili špricanje tijela sredstvima za samotamnjenje. Osim toga, možete i sami isprobati neke od sredstava za postepeno samotamnjenje koji se mogu nabaviti u obliku losiona ili pjene. I na kraju, kako bi zlatna put došla do izražaja birajte jarke boje lakova na noktima, poput narančastog i tirkiznog, te odjeću bijele boje.

Pjena za samotamnjenje St. Tropez Gradual Tan Mousse

Pijte puno vode

Hidratizirati se treba i iznutra! Unos velike količine vode osnova je zdrave kože, a kako bi koža zadržala zlatni sjaj treba pripaziti i na prehranu. Poželjno je konzumirati svu hranu bogatu beta-karotenom poput papaje, mrkve, manga i batata.

Losion za produljenje preplanulog tena Biobaza

Linker
19. travanj 2024 16:11