Getty Images for Swarovski
fitness

Karlie Kloss: Cura s dobrim fitness planom

Vretenaste noge, čvrst trbuh i elegantne ruke američke manekenke Karlie Kloss nisu samo rezultat dobrih gena, nego svakodnevnih treninga sastavljenih od baletnih, pilates i cardio vježbi.

Američka manekenka Karlie Kloss jedna je od onih cura za koje se misli da se apsolutno ničega ne moraju odreći kako bi imale savršeno tijelo. Naime, bivša Victorijina anđelica - baš kao i na početku svoje modne karijere prije deset godina - ima 57 kilograma na 188 centimetara visine.

Splash

Višak kilograma definitivno nije njezin problem, ali zato jesu gubitak tonusa kože i loša kondicija. Stoga 24-godišnja zvijezda mnogih modnih kampanji svjetskim marki, kao što su Adidas, Swarovski, Express i Topshop, ima dobro razrađen plan - u teretani.

Cardio trening

Treninzi snage u kojima se uključuje i rad s girjama i borilačkim elementima najbrži su put do sjajne kondicije. No bez obzira na to što je teretana manekenki "druga kuća", uvijek se trudi udahnuti i malo svježeg zraka. Stoga intenzivne fitness treninge kombinira s planinarenjem, trčanjem, plivanjem i vožnjom biciklom po njujorškim ulicama.

Balet

Kao klinka bavila se baletom u američkoj školi Ballerine, pa ne čudi što stečeno znanje primjenjuje i dalje. Ples joj, kaže, pomaže u održavanju savršene kilaže, usredotočuje je na pravilno držanje, ali i utječe na fleksibilnost. Stoga joj je privatni trener i baletne vježbe ukomponirao u sportsku rutinu.

Pilates

Nema čvrstog trbuha bez pilates vježbi. Osim što sjajno djeluju na definiranje "pločica", pomažu i za pravilno držanje tijela.

Meditacija

Nije sve u vježbanju - mnogo je toga i u opuštanju. Naime, Karlie Kloss meditira deset do petnaest minuta dnevno i tako reducira stres, ali tvrdi i da je upravo taj smiraj u danu čini pozitivnom i veselom osobom.

Doručak

Odmah nakon buđenja manekenka pravi svoj "tajni" smoothie od nezaslađenog bademova mlijeka, žlice čokoladnog praha, banane i kupina. Osim toga, doručak joj je najdraži obrok u danu, a sastoji se od jogurta, žitarica, palačinki, bjelanjaka...

Ukradi vježbe

Vježbe s Girjom

Podići se na podlakticu pa drugu ruku u kojoj je girja ispružiti, prateći je pogledom, te zadržati, postupnim spuštanjem vratiti se u početnu poziciju i ponoviti vježbu pet do deset puta.

Balet

Zadržavajući početni položaj s nogom ispruženom na prečki, podići pa spustitit ruku. Ponoviti vježbu 10 do 15 puta pa promijeniti ruku i nogu.

Borilački trening

Podignuti udarnu nogu savijenu u koljenu, okrenuti se na stajnoj nozi za 45-180 stupnjeva i opružanjem potkoljenice zadati 'udarac' ristom stopala. Ponoviti 20 do 30 puta pa zamijeniti noge.

Plank

Trbušni mišići neka budu stisnuti, a leđa ravna. Napeti stražnjicu i noge te zadržati položaj - plank. Naizzmjenice podizati ispružene noge 20 do 30 puta.

Linker
18. travanj 2024 17:57