Matej Dokić
Pred ogledalom

Mia Dimšić: U kupaonici sam najbrža žena na svijetu

Otkako je zabljesnula na glazbenoj sceni, osječka kantaoutorica - čija je pjesma 'Život nije siv' bila u konkurenciji za hit godine za nagradu 'Cesarica' i pobjednica Splitskog festivala - svakodnevno se šminka i barem dvaput tjedno odlazi na frizuru.

San prije svega

Velika sam spavalica i radije ujutro koju minutu produljim san umjesto da to vrijeme provedem uređujući se. U kupaonici sam vjerojatno najbrža žena na svijetu: umijem se i stavim leće, istuširam se, lice namažem običnom Nivea kremom, a tijelo losionom Dove. I spremna sam!

Nove make-up navike

Prije sam se šminkala samo za posebne prigode, a otkako redovito nastupam, gostujem u televizijskim i radijskim emisijama, odlazim na poslovne sastanke i ugovaram gaže - radim to svakodnevno. Crnu olovku za oči marke Essence nanesem uz rub gornjeg kapka, trepavice naglasim obilatim slojem maskare (trenutačno je to Deborah Milano 24 Ore Absolute Volume), a obraze zarumenim kuglicama Avon Glow. Na pozornici mi je važno imati ujednačen ten pa prije koncerta na lice obavezno nanesem tekući puder Catrice 24h Made To Stay i korektor Catrice Liquid Camouflage.

Stalno kod frizera

U proteklih pola godine bila sam kod frizera više puta nego u cijelom svom životu. Dva puta tjedno sam na frizuri, no šišam se samo dva puta godišnje jer mi kosa sporo raste. Već godinama imam svoju prirodnu, tamnosmeđu boju jer sam se u srednjoj školi zasitila umjetnih nijansi: prošla sam, naime, fazu pramenova pa i vatrenocrvene kose.

Mia Dimsic 
Zagreb
Vizazist Lucija Juros. Stilist Iva Gradiser.
Fotograf Matej Dokic
Matej Dokić

Nikamo bez manikure

Opsjednuta sam lakovima za nokte. Volim neprozirne, tamne boje - crnu, bordo, tamnocrvenu... Ne pamtim kada sam izišla iz kuće bez savršeno nalakiranih noktiju, koji mi zbog sviranja gitare uvijek moraju biti kratki pa ih je lako održavati.

Moji mirisi

Ovog ljeta moj parfemski favorit je cvjetno-citrusna kompozicija Fleur francuske kuće Chloe. No moj najdraži miris (i primjeren svakom godišnjem dobu) je slatkasto-voćni Wonderstruck, nastao u suradnji kuće Elizabeth Arden i moje omiljene pjevačice Taylor Swift.

Aktivnosti na plaži

Predahe između nastupa na obali iskoristit ću za izležavanje na plaži - zaštićena visokim UV faktorom (jer sam svjetloputa i lako izgorim) i oboružana napetim štivom - krimićima Agathe Christie. Sa slušalicama i playlistom na mobitelu od 1000 pjesama, koju ažuriram svakih tjedan dana, a na njoj ima doista svega - od countryja do popa, rocka, R’n’B-ija...

Linker
18. travanj 2024 03:28