Acqua di parma
Acqua di Parma

Tri parfema inspirirana operom

Sto godina uvijek vrijedi proslaviti, a parfumeri koji stoje iza poznate talijanske kuće Acqua di Parma odlučili su jubilej obilježiti s tri nova parfema, inspirirana svijetom opere.

Zašto opera? Iako je tvrtka trenutno smještena u Milanu i dio je luksuznog konglomerata LVMH, ali, kao što ime brenda sugerira, potječe iz Parme – talijanskog grada opere.

Svaki od tri parfema iz kolekcije „Note di Colonia“ je zapravo reinterpretacija brendovog prepoznatljivog i najprodavanijeg mirisa Colonia, koji je kreiran 1916. godine. Elegantne bočice se baziraju na originalnom dizajnu starom sto godina, dok je od tri noviteta, prvom parfemu najbliži „Note di Colonia I“. On je inspiriran operom "La Traviata", talijanskog skladatelja Giuseppea Veerdija, a njime dominiraju note bergamota i nerolija te cvjetni mirisi poput ruže, ljubičice i lavande koji se nalaze u srcu parfema.

Drugi je inspiriran operom "Turandot" talijanskog skladatelja Giacoma Puccinija, zadržao je citrusne tonove, ali ovog puta popraćeni su bosiljkom i kardamomom, te nježnim tonovima vetivera i guaiac drva.

Opera "Aida", ponovno Giuseppea Verdija, poslužila je kao inspiracija za treći miris kojim dominira đumbir usklađen s vetiverom, jasminom smirnom i lagano čokoladnim mirisom tonka graha.

Osim što je lansirala tri nova parfema, kuća Acqua di Parma svoje prvo stoljeće slavi i ekskluzivnim izdanjem mirisa Colonia. Elegantnu bočicu kreirao je prestižan talijanski brend nakita Damiani, a izrađeno je samo 100 bočica koje označavaju sto godina postojanja brenda. Parfeme poznatog brenda možete kupiti u zagrebačkoj parfumeriji Lana, a za njihov prvi miris ikada treba izdvojiti 732 kune.

Linker
19. travanj 2024 19:02