Getty Images for NBC
intervju

Alec Baldwin: Autobiografskom knjigom zakopao neugodnu prošlost

Američki glumac napisao je autobiografiju da bi se obračunao sa svim što ga tišti u životu, a tim je povodom s njim u New Yorku razgovarala Glorijina novinarka Marijana Marinović.

Prošlost je samo prošlost, a ovu sam knjigu odlučio objaviti kako bih je zakopao - objasnio je američki glumac Alec Baldwin (59) zašto je napisao autobiografiju "Nevertheless", koju je prošlog tjedna promovirao u New Yorku.

Zvijezda filmova "U braku s mafijom", "Zaposlena djevojka", "Lov na Crveni oktobar" i "Bijeg" te TV serijala "Televizijska posla", na predstavljanju u Glazbenoj akademiji u Brooklynu bez dlake na jeziku govorio je i o najneugodnijim epizodama iz svoga života: o propalom braku s glumicom Kim Basinger i borbi za skrbništvo nad njihovom danas 21-godišnjom kćeri Ireland, koju je svojedobno, iznerviran njenim ponašanjem, nazvao "neodgojenom prasicom", a nije skrivao ni dugogodišnju borbu protiv ovisnosti o alkoholu i drogama. Govorio je, naravno i o sretnijim trenucima: skladnom drugom braku s 26 godina mlađom Hilarijom Thomas, instruktoricom joge španjolskih korijena, s kojom ima troipolgodišnju Carmen, dvogodišnjeg Rafaela i osmomjesečnog Leonarda - te rekao da mu je "uloga oca baš dobro sjela". Posjetitelje je, pak, nasmijao oponašajući američkog predsjednika Donalda Trumpa, kojeg redovito imitira u popularnom TV showu Saturday Night Live.

Zašto ste prihvatili 'ulogu' predsjednika?

- Dok sam čekao novac za snimanje jednog nezavisnog filma, producenti Saturday Night Livea ponudili su mi da oponašam Trumpa. Najprije sam odbio, ali kako novac nije stizao, predomislio sam se. Marljivo sam vježbao kako bih do prvog nastupa "naučio" izgledati ljutito i namrgođeno poput njega. Dosad sam ga glumio stotinjak puta i uvijek me razveseli kad mi kažu da sam ga odlično "skinuo".

TORONTO, ON - APRIL 10:  Alec Baldwin signs copies of his new book
Getty Images
Na promociji svoje knjige u New Yorku

Što ste spoznali dok ste pisali ovu knjigu?

- Da sam mnogo toga htio raščistiti i izbaciti iz sebe, a najviše svoje mračno razdoblje ovisnosti. Kad mi je osamdesetih rasla popularnost, počeo sam se sve više opijati i drogirati. Na snimanju serijala "Knots Landing" u Oregonu toliko sam se predozirao da sam završio u bolnici, gdje su me zadržali dva dana. Bilo je to 1984. i nakon toga sam prvi put otišao na liječenje od ovisnosti. Tada nisam uspio, ali jesam u drugom pokušaju - pa mogu reći da sam "čist" i trijezan od veljače 1985. Drago mi je što sam relativno rano u životu, u 26. godini, prestao sa svim tim sr....a.

Jeste li sada sretni?

- Sretan sam otkako sam upoznao svoju drugu suprugu. Prije toga mi se nije izlazilo, samo sam sjedio kod kuće, dosađivao se, gunđao, jeo sladoled i gledao filmove. Hilaria je znatno mlađa od mene i sretan sam što me odabrala. Moja je zadaća da je podržavam u svemu i da zajedno odgajamo naše troje djece. Obitelj mi je najvažnija na svijetu.

5 March 2017

Hilaria and Alec Baldwin seen in this celebrity social media picture!, Image: 324117862, License: Rights-managed, Restrictions: **UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE  +44 208 344 2007***Xposure Photos does not claim any Copyright or License in the attached material**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Sa suprugom Hilarijom i njihovom djecom: Carmen, Rafaelom i Leonardom

Kako se osjećate kao otac u zrelim godinama?

- Moj je tata govorio da je roditeljstvo natjecanje dviju osoba, u kojem otac uvijek osvoji brončanu medalju. S prvo dvoje djece Hilaria i ja smo se prilično dobro snalazili, no naš se dom pretvorio u cirkus kad je stiglo i treće - jer stalno žongliramo s obavezama. A kad nam prijatelji dođu u posjet, neugodno nam je zbog toga što nemaju gdje sjesti u stanu zatrpanom igračkama, kašicama i drugim stvarima za djecu.

U kakvim ste sada odnosima s kćeri Ireland?

- Naš je odnos zacijelio i svaki se dan trudim vratiti njezino povjerenje. No, nikada neću prežaliti što sam izgubio živce i nazvao je prasicom. Ispričao sam joj se sto puta, ali se zbog toga ne osjećam nimalo bolje.

Linker
15. travanj 2024 20:20