Getty Images
IKONA STILA

Ukradi stil Emily Blunt

Nije mislila da će imati holivudsku karijeru, niti postati primjer elegantnog odjevnog stila, no britanska glumica je dokazala da se trud - isplati.

Premda je poznanstvo Emily Blunt i njezine stilistice Jessice Parker krenulo u skladu s glumičinim prezimenom (engl. blunt - netaktičan) - naime, zvijezda psihološkog trilera ‘Djevojka u vlaku’ prije deset je godina glatko odbila Parkeričinu ponudu da je odijeva - danas ne može zamisliti pojavljivanje na bitnim događanjima bez njene intervencije.

Getty Images

Jer, 33-godišnja Britanka dane najradije provodi u trapericama ili flanelskoj pidžami i udobnom ogrtaču pa su joj visoke potpetice, suknje i haljine - sve do dolaska stilistice - bile noćna mora. No, budući da je navikla na svladavanje teškoća - u djetinjstvu se borila s mucanjem, a iako je već svojom prvom ulogom u kazališnoj predstavi ‘Kraljevska obitelj’ 2001. osvojila titulu najboljeg debitanta, trebale su proći godine da počne dobivati glavne uloge - pozabavila se i svojom modnom traumom.

Getty Images

"Obožavam traperice, no zbog svoje sam stilistice zavoljela damske krojeve i ženstvene tkanine"

Izvezene traperice (1140 kn, Max&Co.), Čipkasta suknja (1299 kn, Lei Lou by Alex Dojčinović), Gossip gležnjače od eko kože (399,90 kn, ShoeBeDo)

A najbolja ‘terapija’ postali su joj damski krojevi i elegantne tkanine koje savršeno pristaju njenoj gracioznoj fi guri, zbog čega je ističu kao primjer jednostavnog, no ženstvenog stila. A ima i svoje omiljene dizajnerske kuće - Alexander McQueen, Prada, Christopher Kane, Valentino i Sachin & Babi.

Suknja s naborima (1799 kn, Varteks), Bluza od poliestera (539 kn, Sisley), Salonke od eko kože (250 kn, City Style)

Odabrao Oliver Jularić

Linker
19. travanj 2024 22:20