Getty Images
modne mačke

Divlji modni stil: Grabežljivci iz ormara

Društvo za zaštitu stila ove je godine odlučilo "pod svoje" uzeti divlji uzorak - koji odlično pristaje i trendovskim trenirkama, i kućnim ogrtačima, i glamuroznim toaletama...

Postoji nešto atavističko u ljubavi prema krznu, izjavili su jednom prigodom Domenico Dolce i Stefano Gabbana. Premda nije od krzna, njihova ovosezonska kolekcija nadahnuta je - leopardovim šarama. A u efektnim kreacijama od pliša, svile i šljokica žene se pretvaraju u moćne i veličanstvene "zvjerke" - poput onih četveronožnih, čijim su se točkama okitile.

Getty Images

Najglamurozniji komad kolekcije je ogrtač u kakvom su se šepirile filmske dive od vremena zlatnog doba Hollywooda naovamo, a u svojim ga linijama imaju i brojne druge klasici sklone modne kuće. Dizajneri otkačenijeg stila s atraktivnim su se pak uzorkom upustili u malo smjelijeeksperimente. Brend Philipp Plein predstavio je, primjerice, leopard trenirku ukrašenu lančićima kakvu bi odjenuo netko tko samouvjereno nosi kič - poput pjevačice Rihanne.

Uz crnu, uzorku leopardovog krzna pristaju boja konjaka te jarkocrvena

Gimabattista Valli u svojoj mladenačkoj liniji Giamba ima minice sitnijeg točkastog uzorka koje kombinira s romantičnim bluzama, dok je dvojac Dsquared2 osmislio ekstravagantne leopard bodije s balon-rukavima u kakvima je lako zamisliti pop-dive Beyoncé i Lady Gagu. A najelegantniji način da se bude u skladu s trendom je par klasičnih salonki i torba jednostavnog damskog oblika - i divljeg uzorka.

Profimedia

Linker
16. travanj 2024 10:58