Getty Images
u dvoje je bolje

Sretne modne veze: Kako 'tjerati' modu u paru

Ako je suditi i po zajedništvu u stilu odijevanja, među poznatim domaćim i inozemnim parovima ljubavnom skladu nema kraja.

Catherine & William

Getty Images

Stroga dvorska pravila ne ostavljaju im puno prostora za eksperimente, no to ih ne sprečava da budu me u najbolje odjevenim pripadnicima europskih kraljevskih kuća. Pritom sve što na sebe stavi Kate - a riječ je uglavnom o odjeći i detaljima brendova nižeg cjenovnog ranga i jednostavnog, elegantnog dizajna - u dućanima plane za nekoliko dana. Isto je i s komadima u kojima se pojave njihova djeca, princ George (3) i princeza Charlotte (1), nova generacija dvorskih šminkera.

Gigi Hadid & Zyan Malik

Getty Images

S brojem pratitelja svojih Instagram profila kojih je gotovo deset puta više nego stanovnika Hrvatske - Gigi slijedi više od 29, a Zayna više od 19 milijuna ljudi - ovaj glazbeno-manekenski par ima jak utjecaj na modnu scenu. Ne samo da sve što odjenu - a trenutačno su u buntovnoj punk rock fazi - odmah postane globalni hit, nego su se i sami okušali u dizajniranju. Uspješna manekenka Gigi je predstavila drugu kolekciju za američku modnu kuću Tommy Hilfiger, a prošle jeseni surađivala je i s dizajnerom obuće Stuartom Weitzmanom. Njen dragi, bivši pjevač grupe One Direction, uz vlastitu kolekciju pamučnih majica osmišljava pak i cipele za brend Giuseppe Zanotti te liniju Versus kuće Versace.

Olivia Palermo & Johannes Huebl

Getty Images

Budući da su im karijere vezane uz modu, bilo bi čudno da nisu "par s najviše šika!, kako ih nazivaju svjetski mediji. Redoviti posjetioci tjedana mode, filmskih premijera, otvorenja izložbi i ostalih mondenih događanja diljem svijeta, najnovije kreacije dizajnerskih kuća nose na svoj način: Olivia s nonšalantnom elegancijom kombiniranja sportskih i luksuznih komada - krzna i vune, trapera i svilene košulje, bajkerskih čizama i Chanel jakne - a Johannes u maniri gospodina starog kova, s obaveznom kravatom, džepnim rupčićem i gumbima za manžete. Olivia se okušala i u dizajniranju pa bilježi suradnje s mnogim brendovima odjeće, detalja i šminke: Chelsea 28, Westward Leaning, Ciate London i BaubleBar...

Nina Mia Čikeš & Miran Kurspahić

Oboje njeguju osebujan odjevni stil pa su zajedno pravi modni spektakl. A misao vodilja ima je eklekticizam: kombiniraju različite stilove i epohe, vintage i trendovske komade kojima mijenjaju uloge - pa vojnička jakna postaje večernji sako, a satenska spavačica haljina - poigravaju se različitim modnim ulogama pa su u jednoj prigodi elegantan par, u drugoj rokeri, a potom likovi iz nijemog filma... I dok Miran svoje modne strasti zasad pokazuje na premijerama predstava u kojima glumi ili ih režira, Nina Mia se okušala na modnoj pisti - kao manekenka cruise kolekcije brenda Elfs, prikazane prošlog ljeta na zagrebačkom Gradecu u sklopu Bipa Fashion.hr Cruise Collection.

Pripremila: Ivana Pavić

Linker
20. travanj 2024 11:49