Getty
TJEDAN VISOKE MODE

Haute couture pregled: Bajkovite kreacije najprestižnijih modnih kuća

Luksuzne kuće predstavljaju svoje haute couture kolekcije za proljeće 2017. u Parizu, a mi pratimo najbolje originalne kreacije od kojih ćemo mnoge neupitno vidjeti i na najdužem crvenom tepihu – na dodjeli Oscara.

Iza nas je Tjedan visoke mode u Parizu na kojem su ove godine svoje luksuzne i ekskluzivne linije predstavile haute couture kuće kao što su Christian Dior, Valentino, Elie Saab, Giorgio Armani Privé, Chanel, Giambattista Valli i brojni drugi. Već prvi dan se predstavio novi brend na toj sceni - Schiaparelli. Bila je to prva couture revija pariške kuće koju je tridesetih godina prošlog stoljeća osnovala Elsa Schiaparelli, a koja se prije nekoliko godina, nakon zatvaranja 1954. godine, vratila na modnu scenu i sada ponovno postala dio elitnog popisa haute couture brendova koji imaju priliku predstavljati na Tjednu visoke mode u Parizu.

Među zapaženijim revijama bila je ona kuće Dior: talijanska dizajnerica Maria Grazia Chiuri prikazala je svoju debitantsku couture kolekciju za francuski brend i oduševila: kreacijama i scenografijom. Njemački dizajner Karl Lagerfeld za novu je liniju kuće Chanel inspiraciju pronašao u tridesetim godinama prošloga stoljeća, a nadahnuo se i modnom ikonom Jackie Kennedy, dok je kuća Armani najavila dominaciju "optimistične" narančaste boje. S velikim nestrpljenjem očekivala se i revija talijanskog brenda Valentino jer je dizajner Pierpaolo Piccioli prvi put kao jedini kreativni direktor predstavljao haute couture kolekciju za koju je inspiraciju pronašao u grčkoj mitologiji, dok se libanonski dizajner Elie Saab inspirirao Egiptom.

Schiaparelli

Iris van Herpen

Christian Dior

Ralph&Russo

Giambattista Valli

Chanel

Armani Privé

Alexandre Vauthier

Valentino

Zuhair Murad

Jean Paul Gaultier

Elie Saab

Maison Margiela

Linker
15. travanj 2024 12:10