Getty Images
NOVI PROJEKT

Nakon godine dana izbivanja vratio se cijenjeni dizajner Hedi Sliman

Još od ožujka prošle godine modni insajderi s nestrpljenjem očekuju vijesti o novom projektu dizajnera Hedija Slimanea koji je u svoje četiri godine preporodio kuću Saint Laurent. Iako su svi očekivali da će se skrasiti u nekom od luksuznih brendova, francuski dizajner se nakon godinu dana izbivanja vratio s novim projektom koji je mnoge iznenadio.

Kada je francuska grupa Kering, čiji je dio i modna kuća Saint Laurent, potvrdila da Hedi Slimane više neće biti kreativni direktor mnogi su ostali iznenađeni jer se radilo o iznimno uspješnoj suradnji. Dizajner je u četiri godine svojeg vodstva luksuznog brenda uspio repozicionirati i udahnuti novi život jednoj od najvažnijih couture kuća, a nakon godine dana izbivanja iz javnog života vratio se s fotografskim projektom za V Magazine.

U portfoliju pod nazivom "Hedi Slimane's New York Diary" objavljeni su portreti umjetnika, glazbenika i pisaca koji su svoje snove odlučili ostvariti u New Yorku, a radi se o prvom od tri dnevnika za američki modni magazin. Njegov novi pothvat nije nimalo začuđujuć s obzirom na to da je Slimane snimao kampanje za kuću Saint Laurent. I prije toga se bavio umjetničkom i modnom fotografijom: njegovi uradci objavljivani su u izdanjima kao što su francuski Vogue, V Man i Purple, a od 2006. godine dijeli ih sa svojim obožavateljima putem bloga "The Hedi Slimane Diary". Francuski dizajner osvrnuo se na svoj novi projekt u intervjuu za New York Times i otkrio da to što se trenutno posvetio fotografiranju ne znači da se neće vratiti dizajnu.

- Naravno, fotografija će uvijek biti tu kao i dosad, ali nikada nisam niti namjeravam prestati dizajnirati - izjavio je 48-godišnji Slimane i ponovno nas sve ostavio u iščekivanju novog modnog pothvata. Prvi od tri portfolija možete pogledati na stranici V Magazin.

Linker
19. travanj 2024 21:51