IMAXtree
Metropolitan Museum of Art

Nova Met Gala tema donosi ogromne haljine na crvenom tepihu

Otkrivena je tema najvažnijeg modnog događanja u New Yorku - Met Gale. Fokus će biti na japanskoj dizajnerici Rei Kawakubo, osnivačici brenda Comme des Garçons, što znači da će crvenim tepihom prevladavati stvarno velike kreacije.

Zahvaljujući odluci da će Met Gala 2017. biti posvećena upravo njoj, Kawakubo je postala drugi živući dizajner kojem je posvećena godišnja izložba nakon legendarnog Yves Louis Vuittona 1983. godine. "Rei Kawabuko je jedna od najvažnijih i najutjecajnijih dizajnerica u prošlih četrdeset godina. Definirala je estetiku našeg vremena stalno nas pozivajući da promišljamo modu" - izjavio je Andrew Bolton, glavni kustos Costume Instituta.

U Metropolitan Museum of Art u New Yorku bit će izloženo oko 120 komada kuće Comme des Garçons - od prve kolekcije brenda 1981. godine pa sve do najnovijih linija. Najvažnije modno događanje održat će se 1. svibnja iduće godine, a domaćini će, uz Annu Wintour, glavnu urednicu američkog izdanja magazina Vogue, biti i pjevači Katy Perry i Pharrell Williams.

Kako će se u zadanoj temi snaći zvijezde pozvane na prestižno događanje vidjet ćemo tek iduće godine, a do tada provjerite posljednju kolekciju avangardne japanske dizajnerice.

Linker
15. travanj 2024 22:07