Profimedia, TEMP Sipa Press
Zanimljiva suradnja

Predstavljena dizajnerska verzija omražene gumene obuće

Čini se kako trend 'ružne obuće' ne jenjava, pa će se Crocsice s potpisom modne kuće Balenciaga biti 'in' i u sezoni proljeće/ljeto 2018.

Iako nitko nije očekivao da će do toga doći, omražene "Crocsice" prošetale su se modnom pistom, i to ni manje ni više, nego na reviji francuske modne kuće Balenciaga na pariškom Tjednu mode. U sklopu kolekcije za sezonu jesen/zima 2018. predstavljena je linija gumene obuće u suradnji s američkim proizvođačem Crocs. Donedavno su bile rezervirane samo za vrtlarenje ili za odlazak na plažu, no dizajner Demna Gvasalia uvjeren je kako se mogu isfurati i u svečanijim prigodama, primjerice na dugačke lepršave haljine.

A model presenting a creation by Balenciaga, during the Spring-Summer 2018 fashion shows in Paris, France - 10/01/17//Z-PIXEL-FORMULA_D_119/Credit:Pixelformula/SIPA/1710011823, Image: 351235478, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Gumene natikače krasi platforma visine oko 10 cm te metalni i gumeni detalji kojima se obuća može personalizirati i tako naglasiti da se radi baš o dizajnerskoj verziji cipela koje mnogi smatraju jednim od najružnijih. "Radi se o inovativnoj obući. Lagana je i izrađena od jednog komada posebne pjene i za mene su ovakve tehnike izrade i rad s neobičnim materijalima jako Balenciaga" svoju je kreaciju poslije revije komentirao kreativni direktor kuće, koji je "Crocsice" prvi puta isprobao ovog ljeta - i oduševio se.

A post shared by Crocs Shoes (@crocs) on

Manekenke su na reviji prošetale u ružičastim, ljubičastim, žutim i zelenim modelima, a nije poznato hoće li se u prodaji naći i druge boje. Ovo nije prva suradnja brenda Crocs s modnim dizajnerima - prošle je godine predstavljena posebna kolekcija koju je kreirao Christopher Kane.

Linker
20. travanj 2024 16:53