Getty Images for Fenty x Puma
FENTY CREEPER

Rihannine punkerske tenisice proglašene cipelama godine

Fenty Creeper tenisice inspirirane klasičnim "Brothel creeper" cipelama koje su sedamdesetih obožavali punkeri proglašene su obućom godine. Radi se o modelu iz kolekcije Fenty x Puma koji je dizajnirala barbadoška pjevačica Rihanna.

Nagradu za obuću godine dodjeljuje Footwear News, a ovo je prvi put da ju je osvojila žena. Prošlogodišnji pobjednik bio je Kanye West s Yeezy Boots 350, dok su godinu ranije najboljima proglašene adidasove Stan Smith tenisice.

"Stvarno sam počašćena ovom prestižnom nagradom i time što sam prva žena koja ju je osvojila. Mnogo mi znači što sam uspjela u industriji tenisica kojom pretežno vladaju muškarci i što toliko ljudi dijeli moju ljubav prema Creeper tenisicama" – izjavila je 28-godišnja pjevačica čiji se model rasprodao u samo tri sata, a Fenty Creeper tenisice obožavaju i zvijezde poput modela Gigi Hadid i Care Delevingne.

Fenty x Puma kolekcija predstavljena je u veljači na Tjednu mode u New Yorku, a s obzirom na to da je prva linija bila toliko uspješna Rihanna i poznati brend nastavili su suradnju i predstavili drugu kolekciju na Tjednu mode u Parizu u rujnu ove godine.

Linker
24. travanj 2024 21:12