toyota fashion week zagreb

Treća večer modnog događanja okupila brojne poznate

Brendovi Larie Marine Lacković Matić, Hope Irene Berišić Turk, Jet Leg te Atelier Terra Urbana iz Ljubljane sinoć su na Toyota Fashion Weeku Zagreb predstavili svoje nove kolekcije, a što se proteklih mjeseci kuhalo u dizajnerskim radionicama došli su pogledati brojni poznati.

Sinoć je održana treća večer Toyota Fashion Weeka Zagreb na kojoj su svoje kolekcije predstavili brendovi Larie Marine Lacković Matić, Hope Irene Berišić Turk, Jet leg i Atelier Terra Urbana iz Ljubljane. Treću večer modnog događanja nisu propustile ni brojne poznate osobe među kojima su bile i Lejla Filipović, Helena Šopar, Lucija Lugomer, Antonija Šola...

Larie

Romantična, lepršava i nosiva, kolekcija brenda Larie Marine Lacković Matić satkana je od puderastih tonova, izvedenih u vuni i bukleu te u asocijacije priziva Sarah Key, ilustriranu junakinju mnogih djevojčica i njenu retro toplinu. Bogata kolekcija s lakoćom će odjenuti svaku ženu jer je estetika Larie nenametljiva i lako primjenjiva u svakodnevnom životu.

Hope

Hope Irene Berišić Turk, stavlja nosivost u prvi plan te se neopterećeno bavi dizajnom, stavivši naglasak na tiskane poruke na svakom modelu u kolekciji. Hope ili nada, da će se stvari nekako riješiti same po sebi, bez našeg uplitanja, prepustivši se višim silama, svakako je zanimljiv pristup, čije posljedice će pokazati vrijeme.

Jet Leg

Urban military kolekcija, inspirirana konstantnom prijetnjom koja se nadvija nad našim glavama, potencijalnim ratom, sukobima na svim krajevima svijeta, svakodnevnim vijestima i neizvjesnom budućnošću planeta. Hoće li ili neće započeti treći svjetski rat ili se možda već nalazimo u njemu, bez da smo toga svjesni, u novoj kolekciji Jasmine Arnautović bit će te spremni za svaku situaciju. Nosivost i ulični stil oduvijek su glavne smjernice ovog brenda, koji podjednako zastupa žensku i mušku modu te ih tretira kao ravnopravne.

Atelier Terra Urbana

Atelier Terra Urbana Mateje Bendetti, sjajne slovenske gošće ovosezonskog Toyota Fashion Weeka, prikazala je svoju posljednju kolekciju, izrađenu od prirodnih materijala, u ovom slučaju kože izrađene od jabuke. To nije umanjilo atraktivnost kolekcije koja je izazvala jak aplauz na kraju večeri, spojivši elemente coutura, roka i ulične mode, sa sjajnim stylingom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Slojevitost prikazane kolekcije otvorila je vrata drugačijem modnom promišljanju u sjajno razvijenom konceptu koji se svake godine u svojoj kolekciji bavi tematikom životinjskih vrsta koje izumiru kao posljedica ljudskog djelovanja na planet zemlju.

Linker
25. travanj 2024 12:20