Reuters
FLORALNI MOTIVI

Iako je rezerviran za proljeće, cvjetni uzorak vlada i zimskom sezonom

Zimska modna sezona vrijeme je u kojem svi igraju na sigurno i izbjegavaju jarke boje, ali i upečatljive uzorke – osobito onaj cvjetni. Motivi ruža, tratinčica, ivančica, ljubičica i drugog cvijeća kao da su rezervirani za proljeće i ljeto kada nas i priroda obasipa njima, ali to ne obeshrabruje zvijezde koje unatoč debelom minusu za crveni tepih biraju kreacije s floralnim motivima.

Vojvotkinja Catherine odabrala je kreaciju sa sitnim crvenim cvijećem za božićni party, oskarovka Amy Adams je u haljini s još sitnijim uzorkom prošetala crvenim tepihom, dok se glumica Ruth Negga zahvaljujući komadu kuće Valentino našla na modnom radaru.

Profimedia
Vojvotkinja Catherine

Profimedia
Amy Adams

Profimedia
Ruth Negga

Dodjela Zlatnog globusa također nije prošla bez tog romantičnog motiva – Jessica Biel odabrala je haljinu s cvjetnim prišivcima kuće Elie Saab, dok su Lily Collins i Olivia Culpo privukle pozornost u raskošnim komadima brenda Zuhair Murad.

Reuters
Jessica Biel

Reuters
Lily Collins

Reuters
Olivia Culpo

Sve one zapravo najavljuju novu modnu sezonu koja će itekako obilovati uzorkom koji nikako da izađe iz mode. Od sitnih pa do predimenzioniranih, izvezenih ili prišivenih – cvjetovi će biti hit detalji proljetnih i ljetnih komada ove godine. Ako se pita dizajnere luksuznih modnih kuća kao što su Chloe, Alexander McQueen, Gucci, Balenciaga i Altuzarra floralni uzorak prekrit će haljine, košulje, kombinezone i hlače, a vrijedit će pravilo - što više to bolje.

Linker
19. travanj 2024 20:12