www.mikuta.nu
TRENDOVI

Instagram modni trend: Novo doba mrežastih čarapa

Iz modnog kuta gledano, čini se kako će novu 2017. godinu obilježiti nekoć iznimno popularni dodatak – mrežaste čarape!

Najpoznatija pop ikona osamdesetih godina prošlog stoljeća - Madonna, diktirala je modne trendove u doba svoje najveće popularnosti. Njezin glavni moto tada je bio: što uočljivije to bolje! Jaki make-up, natapirana kosa i naglašena ramena bili su Madonnin zaštitni znak. Modni detalj koji je rijetko izostavljala bile su i mrežaste čarape koje je jednom prilikom izdvojila kao omiljeni dodatak. Tih 80-ih i 90-ih godina slavna Madonna, ali i sve one dame koje su se osjećale buntovno kombinirale su mrežaste čarape uz večernje stylinge, uz ultra kratke minice i hlačice birajući pri tome crnu boju. Nošenje ovih čarapa bilo je rezervirano za one hrabrije žene koje su voljele dolaziti do izražaja svojim odabirom odjeće.

Danas je situacija nešto drugačija, a mrežaste čarape se kombiniraju najčešće u dnevnoj ležernijoj varijanti. Složit ćete se kako je u ovo zimsko vrijeme ipak možda prehladno da bismo nosili čarape s rupama. Zato smo inspiraciju pronašli na Instagram profilima brojnih svjetskih modnih blogerica. One ispod mrežastih čarapa biraju nositi hulahopke u boji kože, a tu si i druge 'neočekivane' kombinacije.

A photo posted by Jacqueline Mikuta (@mikutas) on

Isprane poderane traperice iz kojih izviruju mrežaste čarape ili pak uz zelene široke parke, oversized veste, traper minice, duge kapute, boomber jakne te uz gležnjače, samo su neke od njih.

A photo posted by #vintage70s (@vintage70s) on

A photo posted by sushipedro (@audreylombard) on

Želite li ublažiti trend mrežastih čarapa nemojte ih kombinirati uz visoku potpeticu već se radije odlučite za dnevnu varijantu koja podrazumijeva ravne kožne crne čizme ili bijele tenisice. Tome još dodajte kožnu jaknu i imat ćete dobitnu kombinaciju.

A photo posted by Heather (@_thefab3) on

A photo posted by sushipedro (@audreylombard) on

Za one romantičnije koji biraju ružičastu vestu ili bijelu košulju s volanima, mrežaste čarape bit će također zanimljiv detalj.

A photo posted by Heather (@_thefab3) on

Linker
24. travanj 2024 00:19