iStock

Rijetka kosa, siv ten i ovješena koža? Ne ako se pridržavate ovih pravila

Duboke hormonalne promjene koje se javljaju oko menopauze žene pogađaju tamo gdje su najosjetljivije – udaraju na njihovu taštinu. Najvidljivije promjene na našem tijelu upravo su one koje najviše želimo sakriti: njegovana i blistava koža postaje suha, hrapava, bez čvrstoće, sjaja i punoće, a nekad gusta i sjajna kosa sve rjeđa i tanja.

Iako se treba pomiriti s činjenicom da tijelo s 50 ne može niti bi trebalo izgledati kao kada ste imali dvadeset, to ne znači da se ništa ne može poduzeti. Prirodne promjene moguće je ublažiti i usporiti, a sve što vam je za to potrebno jest malo dobre volje i – adekvatna njega.

Iako su protok vremena i genetika glavni krivci kada je starenje u pitanju, na gubitak tonusa kože te sjaja i gustoće kose utječu i brojni vanjski faktori kao što je UV zračenje, nezdrave životne navike i neadekvatna prehrana, a na sreću, to su sve uzročnici kojima je moguće doskočiti.

Proces starenja zahvaća sve organske sustave pa tako i najveći organ – kožu. Kako se razina estrogena s godinama smanjuje tako dolazi do preraspodjele potkožnog masnog tkiva što je vidljivo u gubitku volumena kože lica, a osobito na području oko očiju, usnica i obraza.

Također, promjene se događaju na svim razinama kože: u unutrašnjosti, dermisu, se smanjuje količina elastinskih vlakana pa koža gubi na elastičnosti, a na površini kože, epidermisu, javljaju se tamne mrlje, kapilare, koža postaje tanja, ovješena, sivkasta.

iStock

Zbog svih navedenih razloga, u ovom periodu života koži je potrebna veća pozornost nego ikad: odaberite adekvatnu njegu i pritom obratite pozornost na sastojke. Stručnjaci iz laboratorija Vichy razvili su nadomjesni kozmetički kompleks Neovadiol koji uz pomoć četiri ključna aktivna sastojka ublažava simptome menopauze na koži, vraćajući joj izgled i osjećaj mladolikog tena.

Ovaj patentirani aktivni sastojak pobrinut će se za povećanje razine kolagena u koži: Pro-Xylane obnavlja gustoću, volumen i čvrstoću kože zahvaljujući čemu će bore biti manje primjetne, a koža punija i glađa.

Iako mu ime možda izaziva neke negativne asocijacije, Hepes je zapravo zvijezda kompleksa Neovadiol: on povoljno djeluje na staničnu obnovu i pomaže pri zaglađivanju kože te joj vraća prirodnu svježinu i sjaj, a istovremeno ujednačava ten i rješava vas tamnih mrlja.

Kao i cijelom organizmu, i koži je u menopauzi potrebno više vode. Zato je jedan od ključnih sastojaka koji bi se trebao naći u vašoj njezi – glicerin. On će zadržati vlagu u vanjskim slojevima kože i dati osjećaj ugode i neprekidno je hidratizirati.

Po kemijskom sastavu ester, Hedione će pomoći nadomjestiti manjak lipida u koži. Uz njegovu pomoć, pospješuje se obnova dragocjenih prirodnih masnoća zahvaljujući čemu koža zadržava elastičnost i mladolik izgled.

Kada razina estrogena u organizmu počne padati, djelovanje androgena se "otima kontroli". Ti muški hormoni imaju nepovoljan učinak na kosu: potiču njezino ispadanje, kao i rast sve tanjih vlasi zbog smanjenja folikula dlake.

iStock

Međutim, ispadanje kose nije nerješiv problem. Kao i kada je koža u pitanju, i vašoj je kosi u menopauzi potrebna odgovarajuća njega: zahvaljujući Vichy Dercos Energetskom šamponu protiv ispadanja kose, ona će postati jača i snažnija od korijena do vrhova, a blaga i hipoalergena formula čine ovaj šampon pogodnim za često pranje kose.

Ako, pak, tempo ispadanja kose uzme maha, djelujte brzo i to uporabom tretmana protiv ispadanja kose, kao što je Aminexil Clinical 5: radi se o sveobuhvatnoj formuli koja smanjuje mikroneravnotežu vlasišta i djeluje na nepovoljne čimbenike ispadanja kose. Aminexil Clinical 5 jača pričvršćenost vlasi za vlasište, potiče jačinu i otpornost vlakna, a prvi rezultati primijećeni su već nakon 3 tjedna.





Linker
20. travanj 2024 03:54