KARIZMATICI U BIZNISU

Braci sa Srebrnjaka pandemija donijela rekordne profite, a evo što se događa sa Zlatkom Sucem

Bracina tvrtka, prema poslovnim servisima, ima osam zaposlenih, s prosječnom plaćom od 5,1 tisuću kuna

Josip Grbavac Braco, Zlatko Sudac

 Krasnodar Peršun/Cropix, Branimir Boban/Cropix

U jeku pandemije biznis iscjelitelja Josipa Grbavca, zvanog Braco, prema poslovnim servisima, ide sve bolje.

Tvrtka preko koje Grbavac posluje Buđenje d.o.o., u pandemijskoj 2020. godini, prijavila je ukupni prihod od 3,2 milijuna kuna te ostvarila najveću dobit dosad, od čak 1,2 milijuna kuna.

Prijašnjih godina prihodi su se kretali oko 2,5 do 3 milijuna kuna, ali sa znatno manjom dobiti. Ta tvrtka, prema poslovnim servisima, ima osam zaposlenih, s prosječnom plaćom od 5,1 tisuću kuna, a u njoj Josip Grbavac Braco više nije ni osnivač, ni direktor, no prijavljen je na adresi na Srebrnjaku 1, nekretnini koja je cijela upisana u zemljišnim knjigama kao vlasništvo Grbavca.

Osim okupljanja, upravo u dvorani te zagrebačke vile, Grbavac je vlastiti posao pojednostavio, pa je preko internetske stranice braco.me moguće i takozvano "online gazing", a na toj stranici najavljuju se i njegova gostovanja u Njemačkoj, Švicarskoj... Zanimljivo je i da, uz svoje materijale, CD-ove i knjige, prodaje zlatni nakit, naušnice za 170 eura, privjesak za 270 eura...

image

Josip Grbavac Braco

Krasnodar Persun/Cropix

Za razliku od njega, u pandemijskoj godini, poznati karizmatik i svećenik Zlatko Sudac, povukao se te ne održava svoje duhovne obnove. Na njegovoj internetskoj stranici stoji da ih neće održavati do daljnjega.

- Vlč. Zlatko Sudac neće do daljnjega održavati duhovne obnove, kao ni seminare, kako u hotelu Malin, tako niti po župama. Trenutačno je na službi i dispoziciji svom ocu biskupu krčkom Ivici Petanjaku. O novim točnim terminima i informacijama bit ćete pravodobno informirani. U ovim kriznim vremenima, vlč. Zlatko Sudac sve vas prikazuje Bogu na oltaru u sv. misama i preporučuje ponizno sebe u vaše molitve - navodi se na njegovoj stranici.

image

Zlatko Sudac

Branimir Boban/Cropix

Sudac je svojedobno također pokušao s biznisom, ali nije se u tim vodama toliko snašao, tvrtka Joshua d.o.o. koju je tada pokrenuo, brisana je iz sudskog registra još 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 18:05