GLAS NARODA

RTL OBJAVIO REZULTATE NOVE ANKETE Oko 1300 ispitanika ocjenjivalo je rad nove Vlade. Oreškovićev tim nije baš najbolje prošao...

Zagreb, 220116.Druga sjednica 8. saziva Hrvatskoga sabora na kojoj je mandatar Vlade Tihomir Oreskovic predstavio program svoje Vlade i njezine ministre.Na fotografiji: Ivan Lovrinovic, clan MOST-a objavio da nece podrzati Vladu - Bozo Petrov, Tomislav Karamarko, Tihomir Oreskovic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

Rad Vlade 58 posto ispitanika smatra potpuno ili uglavnom neuspješnim, a da nova postava u Banskim dvorima funkcionira osrednje ocijenilo je 28 posto ispitanika. Kao uspješnu vidi je gotovo 10 posto, dok se još nije odlučilo ili ne zna nešto više od 5 posto ispitanika. Pritom je zanimljivo da oko 20 posto birača HDZ-a i Mosta Vladu također smatra neuspješnom, dok je potpuno, uglavnom ili osrednje uspješnom vidi njih oko 70 posto. Rezultati su to najnovije ankete koju je objavio RTL , a tijekom prvih dana ožujka za tu televiziju odradila Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika.

Najviše ispitanih, njih gotovo 40 posto, tvrdi kako je premijer Tihomir Orešković glavni krivac za ne osobito dobro funkcioniranje Vlade. HDZ kao glavnog krivca vidi 33 posto ispitanika, dok krivnju na Most svaljuje njih 16 posto.Za građane značajnijih poteza još nije bilo, pa je velik broj ispitanika upravo to zamjerio novoj Vladi. Najviše njih kao najbolju odluku ocjenjuje najavu da se neće rezati plaće i mirovine - to smatra njih 29 posto. Deset posto anketiranih najboljom odlukom smatra ukidanje Odbora za neprofitne medije u Ministarstvu kulture. Oko pet posto ispitanika smatra da su baš sve dosadašnje odluke bile dobre.

Na listi s najgorim odlukama Vlade i ministara čini se kako su ispitanici najnezadovoljniji izborom ministara. Njih 15 posto smatra da su loši, nestručni i nekvalitetni. Na visokom trećem mjestu najlošijih odluka je neispunjeno obećanje o smanjivanja plaća dužnosnika, što Vladi zamjera 12 posto ispitanih, piše RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:59