JADNI Thibodaux

Iz želudca zvijezde ZOO vrta izvađeno 70 kovanica: ‘Ljudi, molimo vas, prestanite!‘

Nisu opasne samo zato što su metalne, nego i zato što mogu sadržavati određene opasne kemikalije
 Omaha‘s Henry Doorly Zoo and Aquarium

Odakle ljudima ideja da bi kovanice trebalo bacati u nastambu aligatora u ZOO vrtu, a i otkud njemu ideja da je to jestivo, ne zna se. No jedan je nesretni aligator, koji živi u američkom zoološkom vrtu, morao je na operaciju nakon što su mu veterinari otkrili 70 kovanica u želucu. Riječ je o 36 godina starom aligatoru koji je poseban po tome što ima prozirnu kožu i plave oči i čije je ime Thibodaux.

Iz uprave ZOO vrta Henry Doorly u Omahi objavili su kako su posjetitelji u vremenu između čišćenja nastambe očigledno bacali novčiće u ograđeni prostor, a veliki gmaz ih je pojeo. Zbog toga su ih sad zamolili da to više ne rade.

image

Thibodaux je prava zvijezda ZOO vrta

Omaha‘s Henry Doorly Zoo and Aquarium

Svih deset aligatora iz te nastambe, uključujući Thibodauxa, sudjelovalo je u rutinskom veterinarskom pregledu koji je uključivao vađenje krvi, radiografiju... Kad su otkrili novčiće, veterinari su bili šokirani. Aligator je odmah poslan na operaciju i metal mu je izvađen iz želudca i to na svu sreću dovoljno rano, tako da nije izazvao probleme s njegovim zdravljem.

- Anesteziran je i intubiran.. Plastična cijev je postavljena kako bi zaštitila njegova usta i kako bismo kroz nju mogli provući alate korištene za pristup novčićima, poput kamere koja nam je pomogla u pronalaženju ovih predmeta - rekla je u izjavi veterinarka suradnica Christina Ploog, koja je vodila zahvat, piše BBC.

Pojasnila je kako mnogi ne shvaćaju da kovanice mogu naštetiti životinjama. Nisu opasne samo zato što su metalne, nego i zato što mogu sadržavati određene opasne kemikalije.

image

Kovanice izvađene iz njegova želudca

Omaha‘s Henry Doorly Zoo and Aquarium

Zoološki vrt je u priopćenju naveo da je rendgensko snimanje potvrdilo da su predmeti uspješno uklonjeni, dodajući da se Thibodaux dobro oporavio od zahvata. Taylor Yaw, direktor za zdravlje životinja u zoološkom vrtu, rekao je da postupak nije "uobičajen".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:17