UDRUGA PRAVA ŠAPA

‘Mačke ne udomljavamo u stanove koje nemaju zaštitnu mrežu, a evo zbog čega je ona toliko važna...‘

Budu pritom razočarani i nije im jasno zašto se toliko inzistira na onome što im se čini nebitnim
 Juan Napur/Alamy/Alamy/Profimedi

Iz udruge Prava šapa svojim su pratiteljima objasnili zbog čega inzistiraju da vlasnici mačaka postave mrežu na prozor ili balkon. Kažu, iz nekog je razloga to nepremostiv problem i većina udomitelja dobije odbijenicu jer ne žele postaviti mrežu. Budu pritom razočarani i nije im jasno zašto se toliko inzistira na postavljanju mreže, jer su uvjereni da njihova mačka neće skočiti niti pasti.

No, mnogi su iznenađeni kad saznaju da su takve nezgode daleko češće nego misle.

- Broj mačaka koje smo preuzele od neodgovornih skrbnika kojima su pale s balkona ili prozora, a oni ih nakon toga nisu htjeli niti veterinaru odvesti, ili im je bilo preskupo platiti veterinara zbog vlastite greške, da ni ne spominjemo!

Što mislite kakav je osjećaj kad nekome povjerite živo biće koje vam je spavalo u krevetu, koje ste liječili, hranili, o njemu se brinuli danima, tjednima, ili mjesecima, a ta osoba onda uzrokuje njeno stradavanje ili smrt?

Ako živite u stanu, posebno na visokim katovima, opasnost pada mace s prozora ili balkona nosi sa sobom najčešće teške ozljede ili smrtnu posljedicu... Nažalost, ni niski katovi nisu nešto bolja opcija, jer se maca u padu ne stigne pravilno dočekati na noge, ili ako i preživi pad, od straha može pobjeći, završiti na cesti pregažena, izgubiti se od panike ili se povrijeđena negdje zavući.. - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 22:32