TUGA U ZADRU

Ovaj štenac ima samo četiri mjeseca, a vlasnik ga je mlatio kolcem svakog dana...

Volonterke azila kažu da su čule da se vlasnik po selu hvalio da će psa objesiti, tako da su očigledno stigle u zadnji čas

Pas Milo

 Zadarski azil

Iz Zadarskog azila objavili su uznemirujuću priču o štencu koji je tek četiri mjeseca star, a njegov ga je vlasnik puna dva tjedna svako malo mlatio kolcem. Žena koja im je dojavila mučnu priču rekla im je da pas nije dobro, da ne jede, ne kreće se i da je u strahu ga mu je nešto slomljeno.

Čovjek bi ga, naime, stjerao u kut i nemilosrdno mlatio svakog dana.

- Ovo je bio poziv od kojeg smo na tren stale disati. Smrzle smo se. Kroz glavu nam je prošlo tisuću misli, slike tog prizora, prizori zadnjih 15 dana života ovog nesretnika koje je lutajući zalutalo na krivu adresu. Na adresu čudovišta. Čekale smo ga da dođe k nama ne znajući što očekujemo - kažu volonterke azila.

Kažu da su čule da se vlasnik po selu hvalio da će psa objesiti, tako da su očigledno stigle u zadnji čas.

- Govorio je: ‘Ja ga mlatim a on se uporno vraća, glupa đukela‘. Sada je na sigurnom. Smjestile smo ga u grijani prostor, u mir i tišinu. Dobio je ime Milo. Bili smo kod veterinara, ništa nije slomljeno, natučen je. I ima temperaturu 40. Na antibiotiku je i na tabletama za bolove - pojasnile su.

Ne diraju ga previše, jer puštaju da vrijeme izliječi rane koje je ovaj štenac dobio - i fizičke i psihičke. Uz njega je Bea, kujica koja je gotovo pa terapijski pas za sve nesretnike koji u azil dođu u lošem stanju.

- On nju već toliko voli, a ona ga pazi, zove na igru i stalno stražari oko njega. Vidi on kako se Bea s nama mazi i ljubaka pa ga sve to zanima, ali zasad još s distance. Ne zna on jadan što je to, ne poznaje takve emocije. Ali i to će se brzo promijeniti, sigurne smo - poručuju volonterke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 04:25