NOĆNA AKCIJA

Nekoliko desetaka policajaca upalo u klub ispred kojeg je sin njihovog bivšeg šefa prebio mladića!

Iz policije su tek priopćili da je riječ o redovnim operativnim poslovima

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/cropix/

Noćas se ispred splitskog kluba Velvet održala velika policijska akcija u kojoj je sudjelovalo 40-ak policijskih djelatnika s desetak vozila, piše Dalmacija danas.

Iz splitsko-dalmatinske policije su tek priopćili da je riječ o redovnim operativnim poslovima.

Jedan je čitatelj ispričao da su policajci ulazili u klub i da je vjerojatno riječ o pojačanim mjerama i kontroli nakon neželjenih događaja u noćnim klubovima.

Naime, prije dvadesetak dana je s teškim ozljedama glave završio mladić koji je navodno premlaćen ispred tog kluba. Mladić ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran. U tom je premlaćivanju sudjelovao i sin tadašnjeg načelnika splitske policije, Slobodana Marendića. On je nakon toga podnio ostavku.

- S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti. Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave, rekao je Marendić tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:40