SMRT IZ NEHAJA

Divljak zbog kojeg je jučer uslijed šoka preminula umirovljenica u Makarskoj prijavljen za smrt iz nehaja

Susjedi oplakuju preminulu, a osumnjičenom prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora ako mu se sudskim putem dokaže krivnja

Zgrada u Makarskoj gdje se dogodila tragedija

 Ivo Ravlic/Cropix

Nakon što je jučer cjelokupnu javnost, a ponajviše Makarane šokirala smrti 73-godišnje Milke B. ispred stambene zgrade u kojoj stanuje, danas je makarska policija dovršila istraživanje te predala pritvorskom nadzorniku 40-godišnjeg muškarca, ovisnika o drogama.

Kriminalisti PU splitsko-dalmatinske ga terete da se ogriješio o članak 113. odnosno da je prouzročio smrt nesretne makarske umirovljenice iz nehaja. Uz kaznenu prijavu državnom odvjetništvu je predan pritvorskom nadzorniku te će tijekom dana biti ispitan u prostorijama tužiteljstva o kojem će potom ovisiti hoće li se u daljnjem tijeku postupka agresivni muškarac braniti sa slobode ili će za njega zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

image

Zgrada u Makarskoj gdje se dogodila tragedija

Ivo Ravlic/Cropix

-Kako smo već jučer izvijestili oko 10:20 sati zaprimljena je dojava 73-godišnjakinje koja je navela kako ju je u Makarskoj na ulici odgurnuo muškarac uslijed čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo po događaju ženi je pozlilo nakon čega je preminula, te je uslijedilo uhićenje muškarca koji se dovodio u vezu s događajem - priopćili su danas iz PU splitsko-dalmatinske.

A novinari Slobodne Dalmacije posjetili su jučer mjesto tragedije. Svi stanari bili su pod šokom zbog načina kako je skončala majka poginulog hrvatskog branitelja.

Razgovarali su sa susjedom preminule koji joj je prvi pritekao u pomoć i koji je ispričao da je nesretna žena stanovala na 6. katu zgrade u Zrinsko-Frankopanskoj ulici na predjelu Dugiš.

image

Zgrada u Makarskoj gdje se dogodila tragedija

Ivo Ravlic/Cropix

-Nakon stresnog događaja jedva se uspjela uspeti do 2. kata. Tražila je pomoć i sa mog mobitela nazvala makarsku policiju. Taman kad mi je uspaničeno prepričala što se dogodilo, to je isto mobitelom počela pričati makarskom policajcu, međutim uslijed razgovora joj je pozlilo.... - otkrio je za Slobodnu Dalmaciju susjed pokojne koji o privedenom nasilniku nema lijepih riječi kao biti ostali. Jer sve ih, kaže, terorizira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:34