ZLATKO HASANBEGOVIĆ

IMOVINSKA KARTICA NAJKONTROVERZNIJEG ČLANA VLADEMinistar kulture ima tri nekretnine, otplaćuje čak deset kredita!

Hasanbegović je karticu predao u zakonskom roku, no zbog nekih nedostataka odnosno pogreški prilikom njezinog ispunjavanja Povjerenstvo je zatražilo da ih ispravi, pa je tek od danas javno dostupna
 Dragan Matić/EPH

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa u srijedu je objavilo i posljednju ministarsku imovinsku karticu - onu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Hasanbegović je karticu predao u zakonskom roku, no zbog nekih nedostataka odnosno pogreški prilikom njezina ispunjavanja Povjerenstvo je zatražilo da ih ispravi, pa je tek od danas javno dostupna.

Ni ministar kulture imovinom ne odudara previše od svojih kolega - ima tri nekretnine ukupno vrijedne 2,2 milijuna kuna, nema štednje, ali ima čak deset kredita za čije mjesečne rate mjesečno izdvaja oko 7500 kuna.

Hasanbegovićeva je ministarska plaća 16.700 kuna, uz to od imovine zarađuje 500 kuna mjesečno, a suprugina je plaća oko 2500 kuna.

Ministar kulture ima stan od 30 kvadrata, kuću od 150 te poslovni prostor od 29,5 kvadrata. U vlasništvu još ima automobil iz 2001. godine, a niti jedan kredit ne prelazi 30 tisuća eura, od čega ih je polovica u kunama.

Ministri su podsjetimo, bili dužni najkasnije 30 dana od stupanja na dužnost predati Povjerenstvu izvješće o stanju imovine.

Gotovo svi ministri imaju više nekretnina, no najbogatiji je premijer Tihomir Orešković koji samo na štednji ima nešto više od 15 milijuna kuna. A najsiromašniji član Vlade je ministrica rada Nada Šikić, koja nema niti nekretnine, niti pokretnine, niti štednju.

DOKUMENT: Imovinska kartica Zlatka Hasanbegovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 06:38