TJEDAN U 10 PITANJA - DUŠKO POLOVINA LUNGO

KANDIDAT ZA ŠEFA SDP-a Duško Polovina Lungo: Onoga glumca Komadinu pobijedit ću već u prvom izbornom krugu

 Luka Gerlanc/EPH

Gospodine Polovina, koji su razlozi vaše kandidature za predsjednika SDP-a?

- Jedan od glavnih razloga moje kandidature je zanemarivanje mladih u stranci. Mi koji imamo oko pedeset godina i više već smo svoje odslužili i vrijeme je da sada oni preuzmu stranku sa svojim idejama. Poručujem im: Nemojte samo laprdati o politici na fejsu, aktivirajte se. Zato je moj slogan ‘Podržimo promjene’.

Jeste li dobili popis članova stranke koji ste tražili kako biste skupili potpise za kandidaturu?

- Ne, nisu mi ga dali. Zvao sam u stranku i rekli su mi kako mi ga ne mogu dati jer je to tajni podatak. Ne vidim zašto bi bio tajan ako s njim mogu raspolagati preostala dvojica kandidata, a ja ne. Ali nisam ni ja od jučer, ipak sam došao do tog popisa.

Kako?

- Neki dan sam u svom poštanskom sandučiću pronašao pet CD-ova koje mi je netko anonimno ostavio. Na njima je pod kodnim imenom David popis svih članova SDP-a, s kontaktima. Nazvao sam nasumce nekoliko brojeva po cijeloj Hrvatskoj i uvjerio se u autentičnost popisa. Kada sam to obavio, spakirao sam CD-ove i stavio ih u jedan sef, na sigurno.

Kako ćete sada skupljati potpise, koliko uopće ima članova SDP-a u vašoj županiji i u Dalmaciji koji vas znaju?

- Podaci o članovima su tajni i ja vam to ne smijem reći. Potpise ne mislim skupljati, nego imam dovoljan broj skupljača potpisa koji me simpatiziraju i koji će to obaviti za mene. Ja već imam 1560 potpisa, samo se nadam da se neće nastaviti podmetanja.

Tko vam podmeće?

- Ne bih sada o tome, sve će izaći na vidjelo kada za to dođe vrijeme. Tražio sam da mi se stranačke prostorije u Zadru ustupe za kampanju i nitko mi još ništa nije odgovorio jer se boje onoga što bih mogao reći. Moja kampanja se odvija na društvenim mrežama i primijetio sam da su se protivnici već angažirali kako bi minorizirali moje izglede kao treće opcije. Njihovi hakeri već su napali moje stranice, ali ja im spremam iznenađenje s informatičarima koji njihove hakere mogu pojesti za doručak.

Najavili ste da ćete Milanoviću i Komadini u kampanji sasuti sve u lice. Što bi to moglo biti?

- Reći ću im ono što obojicu ide. Istinu. I to oči u oči jer na to imam pravo kao dugogodišnji član kojemu je stranka svetinja. Prvo bih neke stvari raspravio s Milanovićem, a potom i s Komadinom koji je kao glumac došao predati svoju kandidaturu u središnjicu. Spremam i nekoliko šokantnih dokumenata koji će razotkriti neke kriminalne radnje.

Već se nagađa da će vaša kandidatura raspršiti glasove. Kakvu taktiku kandidat Polovina priprema kandidatu Komadini?

- Neće to raspršiti glasove jer ću ja Komadinu u prvom krugu sigurno pobijediti! Ja sam već ušao u drugi krug, zovu me ljudi iz cijele Hrvatske, Amerike, Kanade, Australije, i daju mi podršku. Evo, ne znam jeste li vidjeli na fejsu sliku nas tri kandidata ispod kojih piše: Komadina, Polovina, Sirovina. E, ja bi’ tu treću sliku potpisao s ‘gotovina’, ali ne kao general.

Dakle, i za drugi krug s Milanovićem imate pripremljenu taktiku?

- Pripremam, pripremam, ali kakva bi to bila taktika kada bih je sad ja vama reka’ i da je svi znaju.

Zašto ne, evo Milanović je već najavio da nakon njegove pobjede neće biti mjesta u stranci za Rajka Ostojića i Bernardića. I to je neka taktika?

- Je, a i ja bih s tom dvojicom želio posebno porazgovarati. Oni su svoje privatne interese stavili ispred stranke i ja im poručujem: Sramoteći SDP, vi sramotite i mene.

Svi vas u Zadru znaju po nadimku Lungo. Kako ste ga dobili?

- E, to me još nijedan novinar nije pita’ pa ću vam reći. Bilo je to kada sam kao jedini vlaj bija na ribarici Tonka u Tkonu na otoku Pašmanu. Boduli su mi dali taj nadimak po fratru koji je bija poznat po svojoj dobroti. On se zva’ Longo i služija je u samostanu Čokavac, a mene su po njemu prekrstili u Lunga. Prije su me zvali i Samson, zbog moje nevjerojatne snage u svim fizičkim poslovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:16