arhiva/Afp/Cropix
USPJEH PJEVAČA

Adele i Justin Bieber ruše dugogodišnje rekorde

Britanska pjevačica s oduševljenjem prati kako njen novi album ruši rekorde u kratkom vremenu, dok je kanadski pjevač postigao ono što nikome nije uspjelo u prošlih 51 godinu.

Adele (27) se nakon tri godine pauze vratila sa singlom Hello kojim je oduševila svoje obožavatelje, što su joj oni i pokazali nakon što je 20. studenog objavljen njen novi album naziva 25. Adele je u samo tri dana prodala 2.433.000 primjeraka te srušila rekord najviše prodanih primjeraka u jednom tjednu koji je posljednjih 15 godina držao boy bend NSYNC s albumom No Strings Attached.

arhiva gloria.hr

FOTO: Arhiva Gloria.hr

To nije jedini oboreni rekord britanske pjevačice – Adelein novi album je i najprodavaniji u 2015. godini, čime je popularna pjevačica svrgnula s trona Taylor Swift i njen album 1989.

Osim Adele, razloga za slavlje ima i Justin Bieber (21) – novi album kanadskog pjevača po prodaji je nadmašio boy bend One Direction, a sada je srušio i rekord The Beatlesa koji su postavili prije 51 godinu.

Singer Justin Bieber arrives on the red carpet at the MTV Video Music Awards (VMA), August 30, 2015 at the Microsoft Theater in Los Angeles, California.            AFP PHOTO/Mark RALSTON
AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

Beatlesi su više od pola stoljeća držali rekord po najviše pjesama u istom tjednu, njih 14, na Billboardovoj Hot 100 listi – sve dok nije došao Justin i u sto najslušanijih ugurao čak 17 pjesama.

Prvi koji je postigao isti rezultat kao i Beatlesi bio je Drake koji je čak dvaput ove godine, u ožujku i listopadu, imao po 14 pjesama na Billboardovoj listi u istom tjednu, no Justin mu je sada dignuo ljestvicu na čak 17 pjesama.

Linker
19. travanj 2024 22:08