Gostovanje ZFF-a

Gledajte odlične filmove u Ljetnom kinu Tuškanac

Zvjezdano nebo nad vama i ZFF-ovi filmovi pred vama – tako će biti od ponedjeljka, 18. srpnja pa sve do 23. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac!

Dok iščekujemo nadolazeće izdanje Zagreb Film Festivala, koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016., prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta. Ulaznice po pojedinačnoj cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije).

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog ‘Saulovog sina’, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje ‘Mustang’, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppole, eksplozivan film o ‘bandi’ mladih djevojaka iz pariških predgrađa (‘Cure’), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (‘Hrabra djevojka’).

Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju ‘Ovnovi’, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”. A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama ’Turist’ švedskog provokatora Rubena Östlunda – ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi.

Detaljan pregled projekcija pogledajte ovdje.

Linker
18. travanj 2024 06:54