U ZAGREBAČKOJ GALERIJI PIKTO

Izložba najzanimljivijih naslovnica albuma iz Hrvatske i regije

U zagrebačkog galeriji Pikto od 24. rujna do 1. listopada održat će se izložba “Under Cover“ na kojoj će biti izloženo pedeset naslovnica nosača zvuka nezavisnih glazbenika iz Hrvatske i regije.

Izložbu u sklopu ciklusa “Samo jednom prvi put“ galerije Pikto organizira kustoski kolektiv emge. Cilj izložbe je prezentiranje međuodnosa različitih umjetničkih vrsta i njihove međusobne komunikacije u vidu DIY (do it yourself) principa na nezavisnoj sceni kao kreativnoj platformi.

Igra riječi u naslovu izložbe upućuje na otkrivanje “podteksta“ naslovnica albuma – njihovu važnost u (re)prezentaciji glazbe i umjetnika publici. Na izložbi se okupljaju omoti ponajboljih imena recentnije hrvatske i regionalne produkcije, a ostvarena je u suradnji s glazbenicima, umjetnicima, dizajnerima, glazbenim novinarima i galerijama, čime je uspostavljena mreža nezavisnih i DIY aktera suvremene nezavisne scene u Hrvatskoj i regiji.

U sklopu izložbe bit će objavljen i katalog sa zasebnom analizom svake od pedeset naslovnica nastalom kao rezultat intervjua s glazbenicima i autorima covera. Katalog će se moći besplatno preuzeti sa stranice kolektiva nakon otvorenja izložbe.

Linker
19. travanj 2024 10:42