PR
DUGOGODIŠNJI PARTNERI

Jurica Popović i Matija Vuica zajedno u spotu za singl 'Lunar'

Na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve snimljen je spot za Lunar, sedmi singl i naslovnu skladbu samostalnog albuma instrumentalne glazbe Jurice Popovića u kojem se pojavljuje i njegova dugogodišnja partnerica, uspješna dizajnerica, Matija Vuica.

– Kod osmišljavanja spota htio sam pokazati važnost utjecaja Mjeseca na Zemlju, ne samo kroz plimu i oseku, već na njegov utjecaj na sve tekućine našega planeta, utjecaj na naša emotivna stanja, kao i na buđenje intuicije – otkrio je Jurica Popović koji je sebi dodijelio neobičnu ulogu – postao je dirigent koji noću dirigira Mjesecu.

– Za tu prigodu sam morao vježbati neke osnove dirigiranja, što mi se na kraju i svidjelo kao neka nova dimenzija u mom životu. Mjesec i ja smo na trenutak postali jedno biće spojeno glazbom, a time i sa cijelim svemirom. Namjera je bila pokazati da se ne trebamo ustručavati biti „pomaknuti“ jer tko je taj koji određuje kako bi se trebali ponašati. Kad bi se ljudi barem malo prepustili svojim snovima, manje bi stvarali probleme drugima svojim mogućim nepromišljenim postupcima – izjavio je glazbenik i dodao kako želi “svojim primjerom ukazati da se s malim zrnom nečega može uz rad i jaku volju stvoriti velika pogača”.

Kao “gost” u spotu se pojavljuje i Matija Vuica u neobičnom vokalnom izričaju, ritualnom mazanju s blatom i zanimljivom koreografijom.

Pogledajte video!

Linker
22. travanj 2024 20:03