Press
HUMANITARNI PROJEKT

Obojimo budućnost mladih frizera

Shaping Futures humanitarni je projekt Schwarzkopf Professionala i tvrtke Henkel, koji se treću godinu zaredom održava u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je educirati mlade frizere, pružiti im dodatna znanja i vještine te omogućiti lakše zaposlenje nakon završene srednješkole.

U ponedjeljak, 27. lipnja u ASK Akademiji počela je dvotjedna edukacija za 20 učenika srednjih strukovnih škola iz Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića, Dugog Sela, Oroslavja i Karlovca. Mladi frizeri u sljedeća dva tjedna, od renomiranih stručnjaka frizerske struke Saše Pušenjaka, Ivane Oletić, Danijele Slunjski i Mije Majhena imat će priliku steći iskustvo te se povezati s budućim poslodavcima.

– Prijavio sam se kao edukator jer čvrsto vjerujem da je edukacija temelj za rast i razvoj i da je najvažnija kod mladih ljudi koji se tek oblikuju. Mi zajedno s njima ispisujemo bolju povijest. Uvijek sam za humanitarne inicijative koje će omogućiti nekome bolji život i bolju budućnost – izjavio je Mijo Majhen, jedan od edukatora.

Press

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, pri ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, a projekt su odlučili podržati i partnerski saloni Schwarzkopf Professionala.

Na konferenciji za medije mladim frizerima podršku su pružili Renata Sabljak iz Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija te Rut Carek iz Ministarstva kulture. Glumci kazališta Komedija na svečanoj završnici projekta Shaping Futures u subotu, 9. srpnja će u ASK Akademiji polaznicima uručitit diplome za sudjelovanje u projektu.

Press

Shaping Futures je svjetska društvena inicijativa Schwarzkopf Professionala koja je započela s radom 2010. godine, u suradnji s neprofitnim organizacijama. Glavni cilj projekta je mladima u nepovoljnoj situaciji pružiti mogućnost izučavanja frizerske profesije i time im osigurati dodatna znanja i vještine za bolju budućnost.

Press
Linker
24. travanj 2024 07:26