Josipa Lisac/Press
BOGAT PROGRAM U KASTVU

Počinje Kastafsko kulturno ljeto!

Danas je otvorenje jubilarnog, 25. izdanja festivala Kastafsko kulturno ljeto!

Svečano otvorenje održat će se u Kastvu, na Trgu Matka Laginje u 19 sati gdje će nastupiti GD Spinčići i Ženska klapa Kastav, nakon čega će uslijediti druženje uz rođendansku tortu, zdravicu i fotografiranje.

Nakon programa otvorenja, 25. Kastafsko kulturno leto počinje predstavom Münchhausen, u produkciji Umjetničke organizacija Teatroman, na Crekvini u 21 sat.

Neposredno prije predstave, otvorenje festivala obilježit će se slavljeničkim vatrometom.

Kastafsko kulturno leto je kulturna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima u gradu Kastvu u Hrvatskoj. Jedan od najstarijih ljetnih festivala na Kvarneru osnovan je 1992. godine. Festival obuhvaća glazbene, dramske, izložbene, filmske, književne, obrazovne i druge sadržaje.

Iz zaista vrlo bogatog programa ove se godine može izdvojiti nastup Bože Vreće, jednog od najznačajnijih interpretatora sevdalinki (22. srpnja).

Božo Vrećo/Press

Također ne bi bilo mudro propustiti nastup nenadmašne Josipe Lisac s gošćama Lovely Quincec, Luce i Dinom Rizvić (29. srpnja).

Posebna je senzacija i nastup jednog od najboljih svjetskih gitarista Tommyja Emmanuela kojemu će podršku pružiti Damir Halilić Hal kao predstavnik domaćih gitarističkih snaga (2. kolovoza).

Tommy Emmanuel/Press

Provjerite program, sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

Linker
26. travanj 2024 13:27