Foto: Promo
NEOBIČNI PORTRETI GLAZBENIKA

Zagrebačka izložba koju ne smijete propustiti

U četvrtak, 6. listopada u 18 sati u Glazbenoj knjižari “Rockmark” (Berislavićeva 13, Zagreb) otvorit će se izložba “Rock’n Roll Will Live Forever” poznatog zagrebačkog grafiti umjetnika Krešimira Golubića.

Krešimir Golubić, ulični umjetnik i crtač grafita poznatiji je pod svojim tagom (pseudonimom) Leon GSK. Njegova gotovo 25-godišnja karijera prije dvije godine krenula je u smjeru Stencil arta. Nakon početnih koraka s poznatom Warholovom “Bananom”, na ovoj izložbi će prvi puta biti izloženi njegovi Stencil radovi na platnima. Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada – pripreme šablona, odvajanja boja i rješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock’n roll junaka.

Krešimir Golubić: Bob Marley

Krešimir Golubić rođen je u Zagrebu 1973. Za graffiti kulturu zainteresirao se sredinom osamdesetih kada su se prvi grafiti pojavili u Zagrebu. Svoj prvi sprej uzima u ruke 1987., a ozbiljnije se počinje baviti grafitima 1992., nakon posjete Berlinu. S dvojicom prijatelja 1993. pokreće jednu od prvih grafiti ekipa u Zagrebu GSK Crew (Gene, Chek, Leon) te ZGBKaos, prvi grafiti časopis u ovom dijelu Europe.

Više o autoru možete doznati na njegovoj stranici na Facebooku.

Linker
18. travanj 2024 12:57