Foto: PR
OD 20. DO 22. LIPNJA NA JARUNU

3 dodatna razloga da ove godine posjetite INmusic festival

Jedanaesto izdanje najiščekivanijeg ljetnog festivala održat će se od 20. do 22. lipnja 2016., sad već tradicionalnom terminu te na svima poznatoj lokaciji – Jarunu. Svake godine organizatori se pobrinu da Zagreb posjete neka od svjetskih glazbenih imena, a tako će biti i ovaj put.

Ovogodišnje izdanje nezaboravnim će svakako učiniti Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, Yeasayer i mnogi drugi. Osim odličnih koncerata, vrijeme između nastupa možete kratiti uz dobar popratni program. A evo nekoliko razloga zašto ne biste smjeli propustiti ovogodišnji INmusic festival.

Teslin toranj

Na Jarunu će privremeno biti izgrađena impresivna i jedinstvena replika Teslinog tornja! Vjerodostojna replika bit će nešto niža od originalnog tornja (srušenog prije 99 godina) no i dalje će biti najviši objekt podignut na jarunskim otocima! Trideset-metarski INmusicov Teslin toranj vidjet će i s druge obale Jaruna, a obzirom da je riječ o prvoj konstrukcijski točnoj replici ikad izgrađenoj u svijetu – zasigurno neće proći nezapažano i kod svjetske javnosti. Ovaj jedinstveni projekt INmusic festival posvećuje dvojici iznimno talentiranih ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag na čovječanstvo – Nikoli Tesli i Davidu Bowieju. Uz posebnu posvetu Tesli i Bowieju, Teslin toranj na INmusic festivalu ujedno je posveta humanizmu, inovativnosti i pozitivnim aspektima ljudskog stvaralaštva te idejama koje mijenjaju svijet i čine ga ljepšim i boljim.

Tri odlične predstave

Uz najaktualnija glazbena imena posjetitelji INmusica i ove godine imaju priliku uživati u tri odlične kazališne predstave! U sklopu ovogodišnjeg INmusicovog kazališnog repertoara, na daskama ispod otvorenog neba Vilim Matula će u ponedjeljak (20. lipnja) izvesti monodramu Münchhausen, u utorak (21. lipnja) Senka Bulić predstavit će Dream of Life, predstavu koja govori o životu Patti Smith, a treći dan festivala, 22. lipnja Zijah Sokolović sve prisutne nasmijat će svojom predstavom Međuigre 0-24. Maleno festivalsko kazalište već dugi niz godina ugošćuje velike predstave i još veće glumce!

Pregled aktualne hrvatske glazbene scene

Svake godine na INmusic festivalu imate priliku čuti hrvatske bendove što čini jedinstvenu priliku da steknete dojam i o kvaliteti aktualne hrvatske glazbene scene. Nedavno su se line-upu jedanaestog INmusic festivala pridružili Bilk, Sleepyheads, The Black Room i Scarlet Notes, a oni su samo neki od hrvatskih izvođača koji će ove godine zasvirati na jarunskom Otoku hrvatske mladeži!

Cijeli popis i satnicu potražite ovdje.

Linker
25. travanj 2024 07:02