Foto: Profimedia
61 GODINU STARA

Gdje je danas legendarna mala bijela haljina Marilyn Monroe

Slavna glumica 1955. godine snimila je scenu koja u filmu “Sedam godina vjernosti” traje samo nekoliko sekundi, ali je postala jedna od najlegendarnijih filmskih scena, dok je haljina postala jedna od najpoznatijih u povijesti.

Dizajner William Travilla, koji je zaslužan za više filmskih kostima Marilyn Monroe, svoju je bijelu kreaciju koju slave generacije jednom prilikom nazvao “blesavom malom haljinom”, a njegova skica dizajna nakon njegove smrti prodana je za 50 tisuća dolara.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

A gdje je slavna haljina sada? Glumica Debbie Reynolds kupila ju je za 200 dolara 1971. godine i dodala je svojim filmskim kostimima. – Malo je promijenila boju, jer je jako, jako stara – izjavila je svojedobno glumica prilikom gostovanja kod Oprah Winfrey.

Debbie je 2011. godine odlučila većinu svoje kolekcije staviti na aukciju, uključujući i bijelu koktel haljinu koja je prodana za 5.52 milijuna dolara te postala najskuplji filmski kostim. Finalna ponuda dana je preko telefona i haljina je sada dio privatne kolekcije misteriozne vlasnice.

Haljina je posljednji put mogla biti viđena 2012. godine na izložbi Hollywood Costume u londonskom muzeju Victoria & Albert zahvaljujući glumici Meryl Streep koja poznaje vlasnicu.

Linker
15. travanj 2024 11:51