/ Garden Village Bled
PRIJEDLOZI ZA KRATKO VIKEND PUTOVANJE

Kamo pobjeći za produženi vikend?

Za sve vas koji još uvijek niste iskoristili godišnji odmor i marljivo skupljate poene na poslu – stiže uzbudljiv vikend!

Prava je prilika da isplanirate neko vikend putovanje i iskoristite neradni ponedjeljak. S obzirom na doba godine i činjenicu da su svi pobjegli na more, mi smo odabrali neke zanimljive destinacije na kontinentu. Što ne znači da vam voda nije u blizini. Ukoliko vaš plan o bijegu iz grada ne uspije već ovaj vikend, uvijek vam ostaju dobre ideje i prijedlozi za prvi idući slobodan termin. Svaki od ovih prijedloga zvuči kao mjesto gdje želimo provesti nekoliko hedonizmom ispunjenih dana.

Dvori od Škrapi

U samom središtu Istre smješteni su Dvori od Škrapi – mala oaza mira za odmor daleko od gužve. Četiri prekrasne kuće s bazenom udaljene su 2 km od naselja Trviž. Osim raznih gastro i eno doživljaja koje Istra nudi, ovdje ćete moći ispitati i svoje umijeće golfa, boćati ili se osvježiti u bazenu.

Više informacija: dvoriodskrapi.com

Garden Village Bled

Vikend u Sloveniji zvuči kao dobar plan ukoliko želite ‘pobjeći’ i van Hrvatske. Svega par sati vožnje autom od Zagreba nalazi se resort Garden Village Bled, u potpunosti ekološki dizajniran. Ako imate sreće ulovit ćete slobodan termin u kućici na drvetu, a osim jedinstvenog smještaja ovdje vam nude i restoran kroz koji teče potok, bar uz plažu Bledskog jezera ispod stabala i bazene s prirodnim masažnim slapovima.

Više informacija: gardenvillagebled.com

NP Risnjak

Zašto ne umjesto lijenog ležanja na suncu provesti aktivan odmor u planini, u Nacionalnom parku Risnjak? Svim posjetiteljima željnim osvajanja vrhova na raspolaganju su Veliki Risnjak (1528m) i Snježnik (1506m) te nekoliko planinarskih staza. Ako niste vični penjanju uvijek možete posjetiti prekrasan izvor rijeke Kupe ili obići poučnu stazu lesku. Smještaj možete potražiti u planinarskom domu podno samog vrha Risnjak ili u pansionu NP Risnjak.

Više informacija: np-risnjak.hr

Kućica

Za kraći odmor u blizini Zagreba možete odabrati Kućicu. Udaljena svega dvadesetak minuta vožnje od Zagreba, Kućica je stogodišnja tradicionalna drvena kuća za iznajmljivanje. Smještena je u Zagorju, u selu Luka i savršena je za odmaranje i uživanje u prirodi.

Više informacija: www.kuchica.com

Linker
15. travanj 2024 07:18