Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
U NOVOJ GLORIJI

Krešimir Mikić - mučan život junaka tv-serije 'Patrola na cesti'

Osječkog glumca, kojeg gledamo u novoj seriji na HRT-u ‘Patrola na cesti’, ni uloga policajca Josipa za koju je primio same pohvale, ali ni mnoge druge stvari u životu u posljednje vrijeme ne uspijevaju razveseliti ni oraspoložiti – jer on ima svoju muku – koja će trajati još dvadeset godina.

Krešimir Mikić jedan je od mnnogih Hrvata koji otplaćuju kredit u švicarcima, a popularnog glumca, rekao je, užasava činjenica da je u dužničkom ropstvu koje određuje tok i kvalitetu njegovog života – a koje će trajati još 22 godine – dok ne otplati kredit.

– Sto posto sam siguran da bi moj život danas izgledao bitno drukčije da sam kredit prije osam godina uzeo pod nekim drugim, pravičnijim uvjetima – priča zvijezda mnogih domaćih filmova kojemu je njegova muka i tema predstave koju priprema u Zagebačkom kazalištu mladih.

Vidite li ipak svjetlo na kraju tunela?

– Svih ovih godina, otkako je krenula kriza, nastojao sam svoj problem potisnuti, da me očaj ne paralizira, i da pokušam nastaviti raditi i živjeti normalno, premda ništa oko mene nije normalno. No sad se istodobno poklopila konverzija kredita iz švicaraca u eure, početak rada na predstavi i najava nove globalne recesije pa su frustracije i traume isplivale u punoj snazi. Vjerojatno sam od toga i posijedio.

Razgovarao: Kruno Petrinović

Intervju s jednim od naših najboljih i najtalentiranijih glumaca i njegovu priču o životu u dužničkom ropstvu, koji dijeli s tisućama Hrvata, čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 4. veljače.

Related content
Linker
23. travanj 2024 10:38