Facebook/Mark Zuckerberg
ZA BOLJI SVIJET

Mark Zuckerberg povodom rođenja kćeri odlučio se na velikodušnu donaciju

Osnivač Facebooka i njegova supruga postali su roditelji, a sretne vijesti objavio je ponosni otac i otkrio da će u čast novorođene kćeri donirati pozamašni dio svog bogatstva.

Mark Zuckerberg (31) i Priscilla Chan (30) prošlog su tjedna postali roditelji djevojčice kojoj su dali ime Max, a uz objavu rođenja ponosni su roditelji objavili i prvu fotografiju svoje obitelji.

https://www.facebook.com/4/posts/10102503997820091/?pnref=story

Mark i Priscilla odlučili su u čast svojoj kćeri osnovati zakladu Chan Zuckerberg Initiative – organizaciju čiji će cilj biti unaprijediti ljudski potencijal i promovirati jednakost. U otvorenom pismu otkrili su kako će kroz život donirati 99% svojih dionica koje trenutno vrijede oko 45 milijardi dolara, a sve kako bi stvorili bolji svijet za svu djecu.

Pročitajte dio njihovog pisma posvećenog njihovoj jedinici:

Draga Max, Tvoja majka i ja još nemamo riječi kojima bismo opisali nadu koju nam ti ulijevaš za budućnost. Tvoj novi život pun je obećanja i nadamo se da ćeš biti sretna i zdrava tako da ga možeš istražiti u cijelosti. Već si nam dala razlog da promislimo o svijetu u kojem ćeš živjeti. Kao i svi roditelji, želimo da odrasteš u svijetu koji je bolji od današnjega. Iako se naslovnice često koncentriraju na ono što je krivo, na mnogo načina svijet ide prema boljem. Zdravlje se poboljšava. Siromaštvo smanjuje. Znanje raste. Ljudi se povezuju. Tehnološki napredak u svakom području znači da bi tvoj život trebao biti dramatično bolji od našeg. Mi ćemo odraditi svoj dio kako bi to omogućili, ne samo zato jer te volimo, već jer imamo moralnu odgovornost prema svoj djeci buduće generacije. Max, volimo te i osjećamo veliku odgovornost da svijet postane bolje mjesto za tebe i drugu djecu. Želimo ti život ispunjen jednakom ljubavlju, nadom i srećom kakvu si ti dala nama. Jedva čekamo da vidimo što ćeš dati ovom svijetu.

Pročitajte cijelo pismo.

Linker
18. travanj 2024 22:34