MARIJAN BAN

Nož u trbuhu - nesreća ili pokušaj samoubojstva?

Poznati splitski pjevač Marijan Ban hitno je operiran u subotu oko 13 sati u KBC-u Split. 45-godišnji bivši frontmen grupe Daleka obala u bolnicu je došao s ubodnom ranom dubokom šest centimetara u predjelu abdomena, a nakon operacije njegovo je stanje stabilno.

– Danas oko 12 sati u stanu u Splitu došlo je do samoozljeđivanja 45-godišnjaka nožem, koji je odmah potom prevezen u splitsku bolnicu, gdje mu je ukazana liječnička pomoć – kratko je izvijestila splitska policija, nadodavši da pjevač, koji nije imenovan u izvješću, nije naudio nikoga osim sebe, a nije ni oštetio tuđu imovinu.

Što se točno dogodilo u stanu Marijana Bana u Čulićevim dvorima, na splitskome Manušu, zasad nije najjasnije. Neslužbeno se doznaje da je pjevač u bolnicu primljen u alkoholiziranom stanju te da ni sam nije mogao doktorima objasniti kako je došlo do ozljede. Splitom su se odmah proširile glasine o pokušaju samoubojstva, no to nitko nije mogao potvrditi.

No, zato je potvrđeno otkazivanje koncerta koji je Ban, zajedno s pratećom grupom Diktatori, trebao imati danas u Zagrebu u sklopu programa “Karlovačko Korner”. Koncerti koje su trebali imati u Splitu (12. lipnja) i Zadru (16. lipnja) zasad nisu otkazani, ali će i oni najvjerojatnije imati istu sudbinu kao i zagrebački nastup.

Josip Jurčić

Linker
21. travanj 2024 23:01