Sipa/Cropix
SUMNJA SE NA SAMOUBOJSTVO

Poznati glumac Robin Williams pronađen mrtav

Slavni američki glumac i komičar pronađen je mrtav u svom domu u Tiburonu u Kaliforniji, a sumnja se da je počinio samoubojstvo.

Robin Williams preminuo je u 64. godini života, a njegova agentica izjavila je da je glumac u posljednje vrijeme patio od teške depresije.

Sumnja se da je poznati glumac počinio samoubojstvo gušenjem, ali prije konačnog zaključka provest će se sveobuhvatna istraga.

– Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od svojih najomiljenijih glumaca i najdivnijih ljudskih bića. Srce mi je slomljeno. U ime Robinove obitelji, molim vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo. Dok ga se svi zajedno prisjećamo, nadam se da fokus neće biti na njegovoj smrti nego na bezbrojnim trenucima veselja i smijeha koje je priuštio milijunima – istaknula je u priopćenju supruga slavnog glumca Susan Schneider.

Poznati glumac početkom srpnja ove godine prijavio se u kliniku za odvikavanje u Minnesoti kako bi održao dugotrajnu trijeznost, kako je tada izjavila njegova glasnogovornica, gdje se trebao zadržati nekoliko tjedana.

Robin je 2006. potražio pomoć zbog alkoholizma, a na početku karijere borio se i s ovisnosti o kokainu.

– Za mene je kokain bio mjesto za skrivanje – priznao je glumac 1988. za People, a trudnoća njegove prve žene Valerie i smrt prijatelja Johna Belushija natjerali su ga da prestane sa zlouporabom droga.

Ipak, Robin je prije osam godina potražio pomoć u centru za odvikavanje zbog alkoholizma i tada je njegov glasnogovornik izjavio da se poznati glumac nakon 20 godina ponovno odao alkoholu, ali je odlučio da zbog sebe i svoje obitelj mora riješiti taj problem.

Slavni glumac ženio se tri puta, a iza sebe je ostavio troje djece – sina Zacharyja (31) kojeg je dobio u braku s Valerie Velaroli te kćer Zeldu (25) i sina Codyja (22) iz braka s Marshom Graces, dok s posljednjom suprugom, Susan Schneider, s kojom se vjenčao 2011., nije imao djece.

Robin će ostati zapamćen po brojnim filmskim ulogama, a Oscarom je nagrađen za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu Dobri Will Hunting, dok je za najprestižniju nagradu bio nominiran još tri puta i to za uloge u filmovima Kralj ribara, Društvo mrtvih pjesnika i Dobro jutro, Vijetnam.

Linker
24. travanj 2024 11:45