Cropix
ODLAZAK VELIKANA

Preminuo legendarni hrvatski tenor Krunoslav Cigoj

Krunoslav Cigoj, najveći hrvatski operni tenor zadnje trećine XX stoljeća, a zatim i uspješan operni i operetni redatelj, umro je u četvrtak uvečer, nakon veoma duge bolesti, u svom domu u Zagrebu, gradu u kojemu je rođen 30. ožujka 1949., piše Jutarnji.hr.

djakovo,210603
 koncert ispred katedrale za borbu protiv raka
krunoslav cigoj
foto:emerik pisl
-pok-
Cropix

Cigojevu pjevačku karijeru nagrizla je pa zaustavila teška bolest s kojom se rvao 31 godinu. „Sve je počelo kad sam u Bremenu imao predstavu. Poslije sam otišao na večeru kod prijatelja, koji je liječnik. Njegova supruga primijetila je da imam kvržicu na vratu“, sjećao se Cigoj. Bilo je to 1984. Na Rebru su mu dijagnosticirali non-Hodgkinov limfom.

Prošao je hod po mukama, pretrpio desetak i više operacija, ne gubeći optimizam i ne odustajući od pozornice, dok god je mogao makar režirati, iako je znao da će svaki takav napor, radi oslabjelog imuniteta, plaćati višetjednom ili višemjesečnom zarazom i iscrpljenošću – ali Kruno Cigoj naprosto nije mogao da i zadnji atom svoje kreativne snage ne daruje publici, piše Inoslav Bešker u Jutarnjem listu.

Linker
24. travanj 2024 08:47