IVA OLIVARI PUHALO

Prva žena koja je sjela na klupu hrvatske reprezentacije

Luka Modrić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i ostali puleni izbornika Ante Čačića mogu se potpuno posvetiti svojoj najvaž- nijoj misiji – što bolje odigranim utakmicama – jer o svemu drugome za njih misli Iva Olivari Puhalo (47), team menadžerica A reprezentacije, ali i jedina žena u povijesti hrvatskog nogometa koja je na Europskom prvenstvu u Francuskoj sjela na klupu s ekipom.

– Zahvalna sam izborniku na ukazanom povjerenju i priznajem da sam na prvoj utakmici protiv Turske bila prilično uzbuđena. A kako smo pobijedili, moje i njihovo “vatreno krštenje” nije moglo bolje proći – kaže ta fizički krhka plavuša neiscrpne energije i savršenih organizacijskih sposobnosti, koja je “svojim dečkima” na raspolaganju u bilo koje doba. Jer osim što se trudi osigurati im najbolji smještaj, pobrinuti se oko avionskih karata, viza, sređivanja raznih dokumenata i ostalih administrativnih poslova, kao i koordinirati službe vrlo važne za reprezentaciju, od ekonoma do liječničke ekipe, oni znaju da na nju mogu računati i u rješavanju bilo kojeg privatnog problema koji iskrsne tijekom priprema i natjecanja. Granica u tom vrlo bliskom odnosu je tek svlačionica. To ostaje muški svijet.

Cijelu priču pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 23. lipnja, a uz koji vas na dar očekuje ljetni horoskop! Uz novi broj Glorije ne propustite i limitiranu kolekciju hit torbica za 49,90 kuna.

Napisala: Ines Stipetić

Linker
26. travanj 2024 08:36