BOŽIĆNA IDILA

Saša, Marina i Eva Lozar: Ples pod borom

On savršeno pleše, odlično kuha, a bor kiti poput najboljeg profesionalca. Tako pjevača i radijskog voditelja Sašu Lozara (32) opisuje njegova supruga Marina (35), brand menadžerica za kozmetiku Bourjois. Sašino zavidno umijeće u HTV-ovom showu Ples sa zvijezdama ipak najviše veseli njihovu četiriipolgodišnju kćer Evu, koja već danima nestrpljivo čeka blagdane jer tada dom Lozarovih u zagrebačkom naselju Trnovčica zablista posebnim sjajem. Sve miriše po finim kolačima, slušaju se božićne pjesme, a s prozora svjetlucaju šarene lampice. Zimska božićna čarolija počinje na Badnje jutro kad cijela obitelj kiti gotovo dva i pol metra visoki bor.

– Dugo smo imali “žive” borove, no prije nekoliko godina kupili smo prekrasno ekološko drvce, koje izgleda poput pravog. Odlučili smo se za njega jer nam je bilo žao posječenih pa odbačenih borova. Kako je zaista velik, kićenje traje 3-4 sata, a svake godine nabavimo nekoliko novih kuglica da ne bi bio isti – kaže Saša Lozar, dodajući kako Eva ima i svoj mali bor u dječjoj sobi. Za njega danima ranije s mamom izrađuje papirnate ukrase, što obje posebno veseli. Na Badnjak se u njihovoj kući previše ne kuha, jer taj dan, nakon što okite borove, svake godine odlaze Marininim roditeljima.

– Naime, 24. prosinca je rođendan moje mame Ankice pa se cijela obitelj, nas dvadesetak, tradicionalno okuplja kod nje. Gdje nas dočekaju svakakvi specijaliteti – od bakalara na razne načine do škampa na buzaru, lososa, orada pečenih u foliji, prženih lignji koje obožavaju klinci… Naravno, tu su i nezaobilazni kolači poput mađarica, orahnjača i makovnjača. Na kraju ispada da se za badnji post svi “ubijemo” od hrane – priznaje Marina Lozar, dodajući kako se na Božić ista ekipa s rođendana okuplja kod njih na ručku.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o božićnom ugođaju u domu Lozarovih, cijeli intervju i prigodne fotografije, potražite u novom broju časopisa Gloria (br. 937) ili se pretplatite na PDF.

Linker
25. travanj 2024 00:12