POVRATAK U MLADOST

Srebrna krila ponovno praše glazbenom scenom

Srebrnim krilima ponovno je naraslo perje i nakon stanke od četvrt stoljeća spremni su za novi let. Pjevač Vlado Kalember (59), gitarist Davor Jelavić Dado (57) i bubnjar Slavko Pintarić Pišta (56), veterani jednog od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije, najavljuju veliki povratnički koncert 1. srpnja na zagrebačkom Bundeku.

Premda dovršavaju i novi album, na Bundeku će svirati samo stare hitove (“Ana”, “Ja nisam kockar”, “Zakuni se, ljubavi”…) koji su ih proslavili diljem istočne Europe. Nakon Bundeka, Srebrna krila će odlepršati u Sloveniju, gdje su već dogovorili desetak koncerata, a potom nastavljaju nastupati u Hrvatskoj i široj regiji.

Izvorna postava Srebrnih krila domaćom je glazbenom scenom dominirala od 1978. do 1987. , kad je Vlado Kalember otišao u solističke vode, a umjesto njega u bendu su se smjenjivale pjevačice Lidija Asanović, Vlatka Pokos, Vlatka Grakalić i Barbara Vujević. Grupu je u tom “feminiziranom” razdoblju vodio pokojni klavijaturist Mustafa Ismailovski Muc, a nakon njegove smrti 2000. Srebrna krila su potpuno zamrla.

– Mi se nikad nismo raspali, samo smo napravili pauzu od 25 godina. Novo okupljanje Srebrnih krila godinama je visjelo u zraku, no čekali smo da se glazbeni trendovi ponovno okrenu prema pop-rocku – kaže Vlado Kalember.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o povratku Srebrnih krila na glazbenu scenu. U tiskanom izdanju Glorije (br. 907) možete pročitati i sve ostale detalje o počecima i dugoj karijeri ovog uspješnog benda. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje .

Linker
10. travanj 2024 01:49