Zara Home
BLAGDANSKA DRUŽINA

Izradite sami svoje dekorativne jastuke i pokrivače

Maštovitim tkaninama s božićnim motivima ukrasite prozor i stol ili od njih izradite jastučnice.

Božićna drvca, svjetiljke, ukrasna zvonca i pahuljice već krase izloge trgovina, a najdomišljatiji su postavili cjelokupne interijere kako bi privukli kupce da kompletno idejno rješenje samo preslikaju u svoj dom. Dizajneri su plasirali nekoliko atraktivnih tkanina, poput kolekcije Santa Claus njemačke kuće Jab Anstoetz. Istina, rijetko se tko odlučuje presvlačiti namještaj samo za Božić, ali upravo takva tkanina idealna je za izradu vrećica i platnenih čizmica za darove ili pak jastučnica. Dekorativnih jastuka nikada dosta, a od ovako čvrste tkanine može se izvesti i jastuk za sjedenje na podu, pa i vreća za ležanje.

U Four Season kolekciji pod nazivom Scandinavian nudi se zimska idila s likom jelena, pahuljicama i patchworkom za pokrivače u zimskim danima. Lagane zavjese idealne su u ovo doba jer za kratkih zimskih dana omogućavaju nesmetan ulazak svjetlosti, dok su debeli teški dekori poželjni zbog dojma topline. Carlucci nudi čoju koja u nekoliko poteza postaje svečani stolnjak, dok je engleski Designers Guild izradio karirani uzorak u neklasičnim ljubičasto-zelenim nijansama. Umjetno ili prirodno krzno na podu i ove je zime nezaobilazno u uređenju interijera.

Mnogo je božićnih dekoracija dostupno po dućanima, ali puno toga možete napraviti i sami. Stari puloveri mogu se prepraviti u jastuke, a od zaboravljenih šalova vješte ruke mogu tehnikom patchworka stvoriti prekrasan dnevni prekrivač.

Napisala Ivana Vončina Toplek

Pripremila Slavica Šagolj

Fotografirala Vladimira Spindler

Linker
20. travanj 2024 09:57